středa 24. února 2016

Pleteme na kruhové jehlici!


Vlněné sestry na jiných než kruhových jehlicich nepletou:-) - pleteme na nich skoro vše, jsou lehké, šetří nám zdraví - jsou prostě výborné!
 Na včerejším brněnském workshopu jsme pletly na kruhových jehliciích do kruhu - teď se k nám můžete přídat i Vy:-) S naším videem se můžete naučit, jak spojit práci do kruhu a jak používat tzv. magic loop. Další videa o pletení na kruhových jehlicích připravujeme:-).



8 komentářů:

  1. Kruhové jehlice jsem nikdy neměla ráda. Dokud jsem si u vás nekoupila KNIT PRO. Chtěla jsem vědět, co na nich všichni vidíte. Takže už jsem to zjistila a mám slušnou sbírku. Ale je zase nutné pořídit další kousky a tím se konečně dostávám k dotazu: výměnná lanka Knit Pro jsou kompatibilní se všemi jehlicemi Knit Pro - Prym i kovovými Nova Metal?
    Gabriela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme rády, že Vás kruhové jehlice Knit Pro zaujaly:-) A k Vaší otázce - ano, lanka se dají používat jak s řadou Symphonie tak Nova Metal i Prym, běžně to tak dělám, tenké velikosti mám Nova Metal.KR

      Vymazat
  2. Kurz byl fajn a pohodový. Člověk se pokaždé naučí něco nového, něco zajímavého, něco užitečného. Už se těším na další a v mezičase do kavárny. Petra

    OdpovědětVymazat
  3. ahoj Vlněné sestry:)
    zkouším doplést, co jsem s vámi nestihla. Těším se na další videa. Docela ráda bych se podívala znovu, jak se tam vpletla ta druhá příze (pokud si matně vzpomínám, tak se tam jen tak volně vložila na jehlici a upletlo se první oko?:). Ale asi skončím podle návodu u řady 20 - přendáme na ponožkovky - to jsou jiné jehlice a tak se dokončují čepice? všechny? moc díky za vaši podporu a instrukce:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, video o pletenís další barvou bude zítra. Jinak přesně jak píšeš podle návodu:-)

      Vymazat
  4. Ještě jeden dotaz bych měla, ke konci už jde pletení obtížně, je tak? (a to jsem si předělala to 50 lanko). 18. řada už mi šla tak tak, 19. řadu jsem zatím nedělala, jak už je to malé, fakt to moc nejde, tak proto asi pak předělání na ty ponožkovky. Pokud začleníte někdy i video k tomuto - třeba to ukončení, budu moc ráda! děkuji! LP.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak - jak s eobvod zúží, je potřeba přendat na ponožkové jehlice. na nich se to doplete až k posledním pár okům:-) Časem přibudou určitě videa i na toto téma:-)

      Vymazat