čtvrtek 18. prosince 2014

"Stash" aneb ukládání našich pokladů....

Anglické slovo "stash" znamená skrýš - v pletařském světě se tak nazývá zásoba klubek a klubíček, kterou doma určitě každá pletařka na nějakém svém místečku má. Prohlížení "stashe" patří k oblíbeným kratochvílím Vlněných sester a obě dvě na ně máme vyhrazený šuplík v našich komodách:-)





A představte si, že někdo má stash tak velký, že se mu do žádné komody nevejde. Třeba paní Christina z Dánska!



Christina je vášnivou pletařkou - na svém blogu o sobě píše:  Já nejen že pletení miluji, já prostě plést potřebuji. Každý den. Někdy z mého pletení těží i ostatní lidé, ale většinou pletu pro sebe....
Paní Christina má dům, v něm pracovnu a v ní něuvěřitelnou zásobu přízí. A jednou jí její manžel na tyto poklady koupil skříně.






 Její nadšení, s jakým o svém novém koutku pro zásoby přízí píše, nás zaujalo a tak o něm s jejím laskavým svolením píšeme.
 A vy nám můžete napsat, jak a kde skladujete svoje klubka.
Přejeme vám, ať se vám o letošních Vánocích stash rozroste:-)

5 komentářů:

  1. Tak já a ještě několik holek z blogů tomu říkáme syslírna. Já osobně mám klubka v krabicích a velkém pytly s Ikei.Raději bych měla komodu se šuplíky, ale není na to prostor. Také ráda vlny prohlížím. O letošních Vánocích neporoste, neb jsem si ji rozšířina naposledy dneska, kdy mi kamarádka přivezla pár klubek od firmy Drops, něco zpracuji a něco zatím uložím. Krásný poslední Adventní víkend přeje Tereza

    OdpovědětVymazat
  2. Teda to je nádhera :-)) Docela paní Christině závidím, já mám jen přeplněný šuplík u pohovky :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Holky, vy jste skvělé, jak nás zasvěcujete do světa klubíček se vším všudy.

    Syslírna zní dobře. Já mám velkou krabici z IKEA a k tomu se mi pár klubíček rozeběhlo po domě do jiných košíků, šuplíků a skříní. jedno momentálně odpočívá na přebalováku :-)

    OdpovědětVymazat
  4. No, paní Christina má z mýho pohledu klubíček jen pár. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si říkala, že to není nic moc. :D Já mám v jedné posteli v úložném prostoru na peřiny místo peřin jen klubíčka, dvě banánové krabice narvané v šatní skříni, několik ikeáckých krabic narvaných a dalších asi 10 různě velkých krabic k tomu. Ještě klika, že dcera už je dospělá a bydlí daleko, domů jezdí jen na otočku nebo na víkend, takže jí nevadí, že tím zarovnávám její pokojík. :D Jsem prostě sysel na kvadrát. Ale zase ta radost, když člověka napadne něco umotat a rovnou jde a v syslírně snadno najde, co potřebuje (často je i sám překvapen, jaký poklad se tam skrýval).

      Vymazat