pondělí 12. září 2022

Velký podzimní KAL - pleteme s Teti Lutsak

 


Srdečně všechny zveme k společnému pletení návodů s 

Teti Lutsak.
 
Teti je designérka ukrajinského původu žijící v Nizozemsku.
#standwithukraine

Vyberte si jakýkoliv návod od této autorky a přidejte se k nám:-)
 
Co je to KAL?
KAL - neboli Knit Along - je společné pletení jednoho návodu. Společné pletení je především velká zábava, kdy pletařky (pletaři:-) sdílí své pokroky v pletení, fotky, dotazy...
 
Chci se přidat, co mám pro to udělat?
Je potřeba si koupit některý z návodů na Ravelry nebo v našem showroomu. V češtině si můžete koupit návod Between petals. Překlad najdete na Ravelry od pondělí 12.9.


 
Jakou přízi mám na KAL vybrat?
Doporučujeme příze tloušťky DK nebo sport.
Ulysse, Felted Tweed, Pernilla, Semilla Melangé, Nua Sport, Jensen, So Kosho.... 

Jaké použít jehlice?

Obecně nelze velikost doporučit, vždy záleží na vaší technice pletení. Doporučujeme uplést si vzorek a určit jehlice podle toho, jak vám vyjde vzorek a jak se vám pletenina bude líbit.



Jako každý rok budeme i letos poskytovat podporu a možnost společného nahození - budeme mít živé vysílání na Youtube v pondělí 10. října 2022 ve 20:00 - kdy budeme společně nahazovat. Link na neveřejné vysílání vám pošleme oproti dokladu o nákupu návodu (jakéhokoliv:-) Těšíme se na další společný online večírek:-)


Nestíhám plést, můžu se přidat kdykoliv?
Ano, přidat se můžete kdykoliv, KAL není závod ani soutěž v rychlosti pletení. :-)
Link na živé vysílání  můžeme zaslat také zpětně, bude uložený na Youtube.

Oficiálně KAL ukončíme ke konci roku - vyfotíme se na vánočním večírku 10.12.2022.

Můžete nám posílat fotografie svetrů (upletených z přízí zakoupených v našem eshopu) na náš email: info@vlnenesestry.cz.
Na závěr fotografie slosujeme a pro jednu pletařku bude nachystané dárek.
 
Těšíme se na společné pletení:-)
#standwithukraine



16 komentářů:

  1. Dobrý den, jak je náročný uplést tento svetr. Jsem úplný začátečník. Děkuji za vaší reakci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je tam vyplétání barevného vzoru, jako úplný začátečník bych do toho asi nešla. Ale autorka má i návody na čepice nebo čelenky, jestli chcete zkusit něco menšího.

      Vymazat
  2. Dobrý den, je tedy jedno jaký svetr od této autorky? Asi bych se poprvé přidala. Líbí se mi tento, co je zde uveden a bude v češtině tedy? Co je prosím pro to potřeba udělat. Nikdy jsme ještě KAL nezkoušela. Někde se přihlásit? Koupit přízi? Děkuji. Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, ano, je to jedno, česky je svetr na fotce...přihlašovat se nemusíte, pokud se chcete přidat k společnému online nahazování na Youtube, pošlete nám potvrzení o koupi nějakého návodu od Teti Lutsak, pošleme Vám link.

      Vymazat
  3. Dostaly jste mně:) Jestli nějaký KAL, tak tento. Teti už nějaký čas okukuju na Instagramu, líbí se mi moc. Sláva Ukrajině!

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, je KAL podmíněný koupí přízí u Vas nebo pouze návodem? A jaká je cca spotřeba u vel 42, Vámi vybraného návodu? Předem děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem pochopila, že se musí koupit návod - samozřejmě :-), díky tomu se dostane link na youtube a i příze odsud. Je to nejspíš kvůli těm fotkám, co se mohou posílat do slosování, aby to bylo z příze od Vlněněk, když to pořádají.

      Vymazat
    2. Podmínka to není, pouze pokud chcete být v galerii a ve slosování. Spotřeba jaké příze?

      Vymazat
  5. Dobry den, mam navod na Forest Keys (v AJ) a nejak jsem se zasekla, takze KAL mi urcite pomuze :-) Muzu se pridat z UK? :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím, mám doma Bio Shetland. 4 nebo 5 klubek od jedné a 3 klubka od druhé barvy. Šlo by prosím z toho jednotně nebo dvojitě tento svetr - Betwen Petals? Ta nejmenší velikost? Moc vám děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bio Shetland je na Between Petals tenčí příze než je doporučeno, případně by šlo plést větší velikost (pravděpodobně budete mít víc ok na 10 cm).

      Vymazat
  7. Dobrý den, dopracovala jsem se v nám v návodu ke zkráceným řadám pod vyplétaný sedlem a nedává mi trochu smysl zkrácené rady na předním díle. Tím neprohloubímým výstřih vpředu, možná tím dotvaruji sedlo pro prsa?. Můžete mi prosím k tomu něco napsat, jak jsou zde zkrácené rady chápány. Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkrácené řady můžete dělat hned u krku, ale tím se poruší někdy "estetika" sedla, takže se dělají pod výpletem, abyste výstřih prohloubila, jak píšete. Zkrácené řady jsou vzadu, jen vedené až dopředu.

      Vymazat
  8. Dobrý den,zamilovala jsem se do tohoto svetru,může se ještě teď začít,když zakoupít návod,prosím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě můžete plést kdykoliv chcete:-)

      Vymazat