čtvrtek 18. října 2018

Vlněné sestry pletou ponožky!




S radostí oznamujeme, že jsme dnes zveřejnily návod na ponožky od české designérky Petry Machové Kouřilové, která je navrhla pro Vlněné sestry:-). 
Návod je zdarma k stažení na Ravelry  nebo pouze v ČJ zde
Návod je skvěle napsaný pro začátečníky a lze podle něj plést i s přízemi Regia Pairfect! Ponožky se pletou odshora, můžete plést na ponožkových jehlicích nebo pomocí techniky Magic Loop!

Ponožkové příze najdete v jedné kategorii, kterou jsme nově vytvořily:-)


Děkujeme Petře a těšíme se na Vaše ponožky!

Varianta z příze Crazy Zauberball Fliederduft

Varianta z příze Crazy Zauberball Schokoladeseite

Varianta z příze Regia Pairfect 9135


Opět jsme naskladnily oblíbení ponožkovky Regia Pairfect od Schachenmayr s designem od Arne&Carlos, s kterými budete mít "pairfectní" ponožky:-)



Ponožky z příze můžete podle našeho návodu výše a anebo i podle videonávodu od Arne&Carlos.

Na tomto videu je krásně vidět, jak uplést z příze REGIA PAIRFECT Design Line dvě identické ponožky, které budeme plést odshora dolů.
Začnete vytažením žluté příze z vnitřku klubka, poté ji ustřihneme a nahodíme 64 ok. Jakmile se změní barva, ukončíme patent a začneme plést žerzejem. Jakmile se objeví barva patentu, začneme plést patu. Po další změně barvy pleteme chodidlo. Nakonec upleteme špičku barvou patentu. Podle velikosti ponožky nám zůstane menší nebo větší zbytek barvy patentu. 
S druhou ponožkou začneme obdobně - zprostřed klubka vytáhneme zbytek po první ponožce a další žlutou část, kterou opět odstřihneme...a pustíme se do druhé ponožky:-)


Geniálně jednoduché, že?


Jak tvarují patu pomocí zkrácených řad?




7 komentářů:

  1. Skvělé! Na "ponožkování" už se těším nějakou dobu! Petra

    OdpovědětVymazat
  2. Fascinují mě štrikující pánové! :-))
    Libuše

    OdpovědětVymazat
  3. Láká mě vyzkoušet ty Regia Pairfect, Arneho a Carlose sleduju a moc mě baví!

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, strašně ráda bych to vyzkoušela. Jsem pletením nepolíbená. Ale ztrácím se hned na začátku. Twistový patent. Hledám všude možně a nemůžu najít, jak to mám udělat. Máte nějakou radu? Nebo knížku, odkud se to naučím? Děkuju moc za odpověď. Denisa

    OdpovědětVymazat