úterý 5. září 2017

4. výročí Vlněných sester:-)




V pátek 1.září uběhly přesně 4 roky od okamžiku, kdy jsme otevřely náš obchůdek s přízemi.   Oslavu letošního výročí jsme posunuly na dnešní den kvůli velké události a tou bylo otevření našeho showroomu v Brně! Splnil se nám velký sen a věříme, že i pro vás bude možnost prohlédnout si naše zboží přínosem a že se náš showroom stane místem setkávání a příjemně strávených chvil:-)
 Děkujeme za vaši podporu a přízeň, kterou jsme velmi vnímaly právě v den otevření našeho showroomu. Velmi si toho vážíme a povzbuzuje nás to k další práci.

Naše výročí chceme oslavit se všemi i na našem blogu!

Jako při každém výročí, máme pro Vás i letos připravený "giveaway":-)
Přesně za týden vylosujeme tři komentáře pod tímto příspěvkem a jejich autorky si budou moci v našem eshopu vybrat jedno přadeno Malabriga jako dárek.
Budeme rády, když nám do komentáře napíšete, jaké značky přízí, materiály a témata vás zajímají:-). 
Těšíme se na další sezónu s Vámi a přejeme všem, ať nás pletení i dále baví a svět je díky němu o něco krásnější.
Vaše Vlněné sestry
Foto: Daňkovi

162 komentářů:

  1. Miluji prirodni prize, vlnu, hedvabi... a rada bych si nekdy vyzkousela kvalitni bavlny. (bio apod.)

    OdpovědětVymazat
  2. Holky gratuluji a hodně štěstí v dalších letech.
    Od Vás jsem vyzkoušela právě přízi Malabrigo a je úžasná. V pravěku jsem pletla z akrylu, postupně jsem nahrazovala 50% merina a 50% akryl, ale co jsem od Vás koupila první přadeno 100% merino vlny nechci už nic jiného.
    Merino vlna je prostě úžasná. Ráda pletu také z vlny + hedvábí a také jsem měla tu čest plést z kašmíru - což byl zážitek.
    Vaše vlny jsou úžasné.
    Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme:-) jsme rády, že se Vám naše příze líbí:-)

      Vymazat
  3. Vlněnky,
    především gratuluji k nápadu otevřít eshop s přízemi až po kamenný obchůdek a ke čtvrtým narozeninám !!! Zatím jsem koupila Malabrigo... a vidíte, píšu ZATÍM!!! Už jsem totiž také zaháčkovaná :-)
    Nejvíc mě baví šátky, ale líbily by se mi i komplety čepice-šála,šátek-rukavice... Já vlastně obdivuji všechno pletené, hihi
    Jehlicím zdar! Radka

    OdpovědětVymazat
  4. zajimaji me tlumene odstiny, bavi me podzimni barvy (zejmena ted na podzim:), mam rada prirodni materialy. takze malabrigo a ta ruzna hezoucka merina. taky me bavi prize z vlny BFL. a kasmir, spis ve smesi -jako to treba je v krasne Blend od Wollmeise. a taky mam rada smes vlna a bavlna pul na pul. hezkych materialu je vic, nez dokazu zpracovat, presto stale okukuju a zkousim nove. drzim palce se showroomem a dalsim rozvojem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme moc za podporu:-) Po Wollmeise pokukujeme dlouho, snad se s nimi brzy potkáme a vyjednáme spolupráci:-)

      Vymazat
  5. Gratulujem k výročiu! Vďaka vám som po x rokoch znovu zobrala do rúk ihlice a aj niečo dokončila.
    Z priadzí by som rada vyskúšala ľan, najlepšie nejaký "domáci". A v posledných dňoch ma veľmi zaujala samovzorujúca priadza na ponožky, tak začínam rozmýšľať nad ponožkami (skvelý blog a obrázky tu: http://attic24.typepad.com/weblog/2016/09/sock-update.html)
    Zdraví Katka Šujanová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme:-) Ponožky jsou parádní, musíme si jich také pár uplést.:-)

      Vymazat
  6. Jste úžasné, kafe a Vlněnky...moje ráno �� já v dnešních časech nakukuji hodně do sekce hrubších přízí určených k vyplétání (jupíjaaajeeej vašemu rozšiřování nabídky), tuhle zimu mám asi jasno, ta technika mě chytla.

    OdpovědětVymazat
  7. Milé "Vlněnky" gratuluji k výročí a jen tak dál! Do Vašeho eshopu chodím mlsat jako do cukrárny, doufám, že brzy budu moct zajít i vše osahat do Brna ;-) Po pár letech pletení jsem díky Vám objevila kouzlo ručně barvených přaden a přírodních materiálů, která bych u nás v galanterii nikdy nenašla! Při brouzdání na webu často ještě okukuji příze Hedgehog, ale nikde jsem je u nás nenašla - takže pokud byste do budoucna už tak pestrou nabídku rozšiřovaly, mooooc se přimlouvám za tyto :-) Ať Vám dělá Vaše práce radost :-) Milena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme! Hedgehog se neprodává přes eshopy ale pouze kamenné prodejny, takže naděje už tu je:-))

      Vymazat
  8. Já jsem propadla kouzlu Malabriga :-) A Vy jste mi velkou inspirací a motivací. Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Velké gratulace k výročí! Děkuji za všechnu tu inspiraci na šátky a různé designéry. Díky vám jsem objevila Ravelry, o kterém jsem neměla do té doby potuchu. Z přízí u mě asi vede Malabrigo, ale určitě i příze Schoppel-Wolle a Lang kvůli těm barvičkám. Těším se, až se jednou odhodlám na svetr z Rowan tweedu. Přeju hodně úspěchů a krásných setkání. Adéla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme, jsme rády, že se Vám líbí náš záběr a od každého něco, že?

      Vymazat
  10. Milá Katko a Helenko ! Gratuluji k "vlněným narozeninám" a jsem ráda, že jsem se s Vámi a se "spolupletařkami" mohla setkat na otevření "obchodíku" 2.září 2017. V nabídce bych uvítala pletací příze s příměsí bavlny a lnu. Na internetu mne zaujala nabídka přízí firmy Manos Del Uruguay. A přála bych si ještě víc pletacích přízí a návodů od manželů Lorkowských. Zdraví *Eva Bělotová*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za přání i návštěvu:-) Manos Del Uruguay je na našem seznamu a od Lorkowských čekáme velký balík brzy:-)

      Vymazat
  11. Milé vlněnky, moc vám i já gratuluji k vašmu krásnému výročí...jen tak dál. Od vás jsem zatím vyzkoušela právě některá Malabriga ,ale určitě zdaleka ještě nekončím :-) z druhů přízí používám téměř všchny....prostě, když se mi líbí - je moje. Jsem velká milovnice šátků a šál a když je upletený z vlny s příměsí hedvábí - ojoj, mazlila bych se s ním do aleluja , cha, cha....přeji moc štěstí a úspěchů nejen v podnikání a krásné podzimní dny :-) Petra Žilková , Třeboň

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme:-)Máme stejnou vášeň, šátků není nikdy dost:-)

      Vymazat
  12. Gratuluji k výročí!
    Když vidím ty police plné klubek za vámi, lituji, že vás mám trochu z ruky. Ale jednou určitě dorazím!
    Mám ráda tweed, příze s hedvábím a teď mě nadchly "kropenaté" příze.
    Už se těším na všechny vaše novinky, které budu chtít samozřejmě hned vyzkoušet!
    Gabriela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme:-) Těšíme se na návštěvu:-)Taky se moc těšíme na novinky!

      Vymazat
  13. Milé Vlněné sestry, velká gratulace k výročí i k splněnému snu. Děkuji za "návrat k přírodě" a krásné příze. Za fair isle, neboť jsem vždy říkala, že k vyplétání vzorů mě nikdo nedonutí :-) a ejhle, ono mě to moc baví... Přeji nám, pletařkám, moře volného času!
    Monika Chludilová

    OdpovědětVymazat
  14. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  15. Hana Elicharová5. září 2017 v 10:40

    Připojuji se s gratulací. A z přízí - co zkusit tyhle
    http://shop.hedgehogfibres.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za gratulaci. Jak jsme psaly výše, s Hedgehog se to má takto: Hedgehog se neprodává přes eshopy ale pouze kamenné prodejny, takže naděje už tu je:-))

      Vymazat
  16. Gratuluji k výročí.
    Má krevní skupina je Noro - zejména Tayo apod. Také bych se přimlouvala za nabídky gadientních přízí v navinu 800 m na klubíčko, pro opravdu velké šátky. V minulosti jste pár nabídek měly, ale než jsme se rozhoupala byl fuč :-))
    Michaela Špinová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za gratulaci:). Noro se nám také líbí:-) Bohužel 800m je pouze na předobjednávku, není v našich silách je držet ve větším množství skladem.

      Vymazat
  17. Děvčata gratuluju k výročí a mooc moc děkuji za váš blog, je to obrovská spousta inspirace. Buďte i nadále takové jaké jste, svoji práci děláte skvěle. Mám ráda přírodní materiály, hlavně vlnu, mezi moje favority patří malabrigo. A Brno nemám zas tak daleko, tak se určitě ráda přijdu nabažit té krásy. Pohodové poslední letní dny!

    OdpovědětVymazat
  18. Milé Vlněnky, přeji hodně dalších úspěchů a splněných snů. Vaše příze jsou úžasné a velmi dobře se z nich plete. Těším se na další setkání. Jarmila z Hulína

    OdpovědětVymazat
  19. Ještě jednou moc gratuluji k vašemu splněnému snu.Vzhledem k tomu,že nemám vůbec přehled jaké příze "fičí" ve světě,tak nemůžu ani nic doporučit. Já to všechno objevuji u vás (pomalu ale přece). Malabrigo je samože jednička :-) .Holky,děkuji za veškerou inspiraci,která od vás přichází a přeji vám ať ta studnice inspirace nevyschne. HankaBi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, děkujeme za milé přání, bylo by fajn, kdyby se splnilo:-) Vivat Malabrigo!

      Vymazat
  20. Přeji Vám k Vašemu výročí hodně pracovních úspěchů a též hodně spokojených
    zákaznic.Objednala jsem si u Vás přízi dvakrát, vždy objednávka rychlým způsobem doručena ke mě.Ráda využívám k pletení také Vaše překlady návodů.
    Děkuji, že jste.Krásné podzimní dny Vám přeji.M.Urbanová,Česká Lípa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za milá slova, přejeme Vám krásný propletený podzim:-)

      Vymazat
  21. Vlněnky,
    především vám děkuji, že přinášíte do Čech nádherné příze, které jsem mohla díky vám poznat. Nemyslím si, že by mě pletení začalo tak bavit, kdyby mi mezi prsty neprokluzovalo Malabrigo. Velice mě baví učení se novým technikám (briche stitch) a poznávání - a vytváření neotřelých tvarů šátků nebo svetrů, Stephen West je bůh.
    Gratuluji k otevření showroomu, Praha má co závidět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc nás baví objevovat další příze a taky některé neopouštět - Malabrigo je stálice:-)) Kráse brioche jsme také podlehly a věříme, že obzory jsou ještě široké:-)

      Vymazat
  22. Gratuluji k výročí a děkuji za váš blog, kde i jako zkušená pletařka nacházím rady a inspiraci. Díky Vám jsem se seznámila s úžasnými přírodními přízemi a už nechci jinak.
    Ať se Vám daří a máte dost volného času na pletení.:-)

    Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme za přání, jsme rády, že náš blog je pro Vás inspirací:-)
      I vám přejeme spoustu času na pletení!

      Vymazat
  23. Díky Vám jsem znovu začala plést. Děkuji.
    Pliskova23@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Přeji hodně úspěchů ve všech Vašich činnostech, které lidičkám přinášejí radost. Velmi se mi líbí samovzorující ponožkové příze a ráda pletu ponožky, ale také se ráda pustím do šátku, čepice i rukavic nebo nějakého svetříku. Pletení je prostě relax.
    Magda

    OdpovědětVymazat
  25. Milé "Vlněnky" moc gratuluji k výročí i k novému obchůdku .Váš blog beru jako svoji oblíbenou knihu ke které se pořád vracím.Jen díky vám a videím která jste pro nás natočily jsem se naučila plést.Váš blog a váš eshop mě naučily že není příze jako příze.Zamilovala jsem do do malabriga ale ted už pokukuji i po přízích na svetry vyplétané technikou fair isle. A brioche...a tak bych mohla pokračovat v technikách pletení co nám neznalým ukazujete a učíte. A nesmím zapomenout na Raverly - pletařský svět ,který mě vaší zásluhou učaroval...na návrháře jako je Stephen West , Kate Davies .....Pletení mě i vaší zásluhou pomáhá překonat a vyrovnat se ze zdravotními problémy.Přeji Vám hodně štěstí .
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme za přání a milá slova:-) Jsme moc rády, že to, co baví nás, je užitečné i pro ostatní:-) Přejeme Vám, ať i nadále pletení pomáhá:-)

      Vymazat
  26. Velká gratulace k výročí a hodně sil, úspěchů a radosti do dalšího podnikání - držím palce , ať se vše daří jak má... miluji Malabrigo a není snad příze z vašeho - teď již obchůdku, z které bych nebyla nadšená, potvrdila jsem si to naživo v sobotu. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme moc, moc rády jsme Vás v sobotu viděly:-)

      Vymazat
  27. Milé Vlněné sestry, opět vám blahopřeji k výročí. Jsem ráda, že vaše podnikání, které nám přináší radost, nejen trvá, ale neustále se rozvíjí.
    Mám ráda přírodní příze, které nekoušou. Malabrigo, nové příze s hedvábím, jejich krásné barevné varianty. Také jsem ráda za široký sortiment pomůcek na pletení. Hlavně však za aktivní, milý a příjemný přístup vás, Vlněných sester, k zákaznicím a zákazníkům. Zapletla jsem se/si s vámi ráda. Petra

    OdpovědětVymazat
  28. Milé Vlněné sestry. Gratuluji k výročí a gratuluji i sama sobě za to, že jsem Vás objevila. V podstatě jste změnily můj pohled na pletení. Zamilovala jsem si Malabrigo a postupně i další příze. Poznala pletení podle návodů, různé techniky a velmi mne baví společné projekty. Poprvé jsem si upletla čepici a rukavice, naplnila šuplík novými šátky. Vnesly jste barvu do mého šatníku a duše. Těším se na další společně strávená léta a přeji mnoho krásných nápadů.
    Mimochodem ta vlna z Gruzie není vůbec špatná. Jasné barvy a příjemný materiál. Krásné dny Eva Kárová

    OdpovědětVymazat
  29. Milé Vlněnky, obrovská gratulace k vašemu výročí! Nejsem s vámi sice po celou dobu, ale moje zkušenosti svědčí o vaší skvělé práci. Šiříte nejen znalosti a povědomí o kvalitních přízích, ale hlavně nadšení a radost. Přeji vám hodně úspěchů do dalších let. Jinak se mi líbí příze a návody od Brooklyn Tweed, nějaký komplikovanější hezký copánkový vzor by nebyl špatný (na čemkoliv). Michaela Marková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za milá slova i inspiraci, copánkům jsme se zatím moc nevěnovaly, inspirace:-)

      Vymazat
  30. Holky milé vlněné, bohužel jsem se otevření showroomu nedostala, což mě mrzí, ale věřím, že jednou to vyjde. Momentálně asi ani nic ve vašem eshopu nepostrádám, možná ještě příze s hedvábím? A pak mě ještě napadá a už o tom byla někde řeč - co nějaký bazárek upletených věcí, které už já nebudu nosit, ale ráda bych nabídla někomu dál... Lenka Krejčířová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko, děkujeme za milá slova a budeme se těšit na návštěvu:-) S hedvábím máme Silky Merino a Merino Silk od Wollelfe a obě dvě nepatří k nejprodávanějším přízím, proto možná tento sortiment nerozšiřujeme...bazárek zorganizujeme během podzimu:-)

      Vymazat
  31. I já se připojuji ke gratulantům :-). Patří Vám nejen můj obdiv, ale také veliké poděkování za Váš BLOG i E-SHOP. Moc Vám přeji budoucnost v podnikání stejně úspěšnou jako byl Váš start, především ale radost z toho, co děláte a rovněž osobní štěstí.
    Co se přízí týká - momentálně hodně okukuji přízi Miss Babs.

    Pletení zdar :-), Jana

    OdpovědětVymazat
  32. Čtyři roky je dost dlouhá doba, ale i krátká, záleží jak kdo se na to dívá, pro mne platí ta druhá varianta, protože jsem za ty čtyři roky stačila uplést jen pár modelů s vámi, poznat minimum přízí,které nabízíte a také zjistit, že mne je u vás dobře, i díky ostatním pletařinkám. Přeji Vám oběma spokojené rodiny, což je nade vše, hodně nápadů, elánů a pilné ruce. Katka H.

    OdpovědětVymazat
  33. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  34. Milé Vlněné sestry, blahopřeji k dalšímu výročí i k otevření showroomu! Mám s vámi obrovskou radost, jak se krásně rozvíjíte a snažíte se neustále pro nás objevovat nové nápady, příze i designéry! :) Materiál pro cíťu jako já jednoznačně merino, ale líbílo by se mi zkusit i kombinace s kašmírem či hedvábím a chci zkusit i toho yaka :). Pořád bych zkoušela něco nového (viz brioche :D), moc fandím všem indie dyers (a nemusí to být nutně jen Hedgehog :D) a těším se na mostky a další KALy s vámi. Jana S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jano, děkujeme moc za milý komentář:) Nějaké další indie dayers určitě oslovíme!

      Vymazat
  35. Jé,já mám 1.září narozeniny :-)to jste si vybrali správné datum.Budu vám i sobě přát ať se nám daří co nejlépe.Jinak já jsem začátečník a pomalu objevuju svět vlny a největším překvapením je,že jsou i příze co nekoušou :-D A přimlouvám se za Manos D.U. a za české překlady návodů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1.září je tedy naše společné šťastné datum:-) Děkujeme za tip, v překládání návodů budeme pokračovat:-)

      Vymazat
  36. Gratuluji k výročí, k otevření obchůdku a splněnému snu :-) A taky k velké odvaze se vůbec do toho pustit. Vaše stránky jsem objevila náhodou, když jsem hledala videjko na nejlepší způsob na zkrácené řady.A pak jsem objednala Jawol Magic a pletla KAL - Laurélii. Od té doby jsem tady každý den,ani jsem netušila, že vůbec existují takové nádherné příze a takové super vlněné sestry, které reagují téměř okamžitě a nám odchovancům na ruském jazyce, poskytují české překlady - u mně velké plus!! Na Ravelry často čtu o přízi Madelinetosh, ještě jsem se s ní nesetkala. Do Brna mám daleko, ale určitě si časem výlet udělám, Za ošahání té nádhery, to stojí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme za přání a milá slova, budeme se těšit na Vaši návštěvu u nás:-) Madelinetosh je taky náš sen, třeba další, který se splní:-)

      Vymazat
  37. Děvčata,
    vy jste prostě nejlepší. Moc moc vám gratuluji k výročí. Moc se těším až vás navštívím. Už dva roky válčím s projekty o kterých si myslím, že to vzdám a když je opravdu nejhůř tak jste tady vy a já nějakým zázrakem vždy projekt dokončím. P5eji vám ať máte stále energii a vůli přinášet nám tolik krásných projektů a přízí. Za mě osobně kdyby bylo na skladě více silných přízí jako třeba od Wollandthegang nebo We are knitters...mrk mrk mrk :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Terko, děkujeme za přání:-) Díky za tipy:-) Těšíme se, až za náma přijedeš:-)

      Vymazat
  38. Sestřičky, velká gratulace k výročí a ještě hodně skvělých nápadů.
    Mám v plánu ponožky ze samovzorující příze (pro sebe, vnouček už svoje nosí), tak snad na ně dojde řada. Zdravím. J.

    OdpovědětVymazat
  39. Katko a Helčo, jste záři(jo)vé vlněné jedničky! Malabrigo jedině od Vlněných sester!

    Tolik mě mrzí, že jsem se na vaši vernisáž nedostala, achjooo... Gratuluju ke čtyřtinám a moc se těším na víkendové setkání v listopadu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Petro, moc děkujeme:-) Škoda, že to nevyšlo, těšíme se, až ti v naší "galerii" uvaříme čaj a zaháčkujeme si spolu:-) Nejpozději v listopadu:-)

      Vymazat
  40. Gratuluji k výročí i k novému obchůdku. Jako pletařka jsem začátečnice, zatím mám za sebou šátek Close to you a nyní ho mám v plánu z kouzelného Malabriga. Díky Vaší skvělé a přátelské skupince na FB a nádhernému blogu, které jsou plné inspirací, mám tolik plánů a hlavně chuť to pletení pokořit a stále se učit něčemu novému. Vaše videa také nemají chybu. Máte za sebou spoustu krásné práce a moc Vám za ni děkuji. Držím Vám palce a jen tak dál. Darina Hroudná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme za milá slova, těší nás, že videa pomáhají a povzbuzují k rozmotání pletařských zádrhelů:-) Přejeme, ať je jich co nejmíň:-)Z FB skupinky máme také velkou radost:-)

      Vymazat
  41. Milé Vlněné sestry, gratuluji k Vašemu 4.výročí a děkuji za inspiraci, videa a trpělivost, které se učím při překonávání zaběhnutého. Obdivuji široký výběr čisté vlny překrásných barev, zamilovala jsem si šátky, pletení mě baví stále víc, a proto ať Vás stále líbá múza! Brigita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme moc za milá slova, jsme rádi, že jste se do pletení pustila s námi a děkujeme za návštěvu v sobotu!

      Vymazat
  42. Milé Vlněnky, do dalších let vám přeju moc úspěchů a ať jste pořád tak usměvavé. Děkuji za inspiraci, kterou zasobujete o stošest �� každý den.
    Malabrigo už jen pro tu jemnost a krásu...Andrea Savcakova

    OdpovědětVymazat
  43. Milé moje, děkuji Vám za vše! Pletení je pro mne díky vám čirou radostí. Je to jako plavba - za obzorem pořád další a další neprobádaný lákavý ostrov.
    Pokud mám říct, za čím mé srdce piští, pak určitě za úžasným hedvábím Dye For Yarn, za Madelinetosh, za Hadgehogs Fibres, za přírodně barvenými přízemi Shilasdair, zejména po směsích merina a hedvábí...
    Potěšil by mne profil některého zajímavého pletařského designéra - rozhovor, fotky a tak.
    <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Elen,děkujeme za milá slova, naše srdce piští stejným směrem, tak třeba něco vyjde:-)

      Vymazat
  44. Milé Vlněné sestry, přidávám se do rady gratulací, svou jasnou a cílevědomou cestou jste inspirací. Tipy nemám žádné, ještě jsem nevyzkoušela ani vše, co už v nabídce je a mám stoprocentní jistotu, že něco dalšího velmi zajímavého i bude.
    Chci také poděkovat za perfektní zákaznický servis, a že to není zas tak jednoduché...
    Ať se daří tak jako doposud :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucie, děkujeme za Tvá milá slova a ocenění naší práce. Těšíme se moc v listopadu!

      Vymazat
  45. Milé Vlněné sestry.
    Velice Vám fandím a trochu i závidím. Tolik krásy denně na očích. Přízí je dnes opravdu hodně,jen si vybrat. Přeji hodně spokojených zakaznic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za přání:-) ano, teď v showroomu se chvilkami i kocháme:-)

      Vymazat
  46. Miluju Vás! Díky Vám jsem začala plést a objevila raverly a všechny ty krásné vlny! Uvítala bych video jak na svetr,raglan je pro mě zatím cizí slovo :). Momentálně si syslim vlnu od Vás na Find your fade a těším se na cestu do Brna. Ať se Vám nadále daří a přeji další spokojená léta a zákaznice. Hanka T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)) nezbývá než přijet na náš workshop "pleteme raglán"...o videonávodu popřemýšlíme:-) děkujeme!

      Vymazat
    2. Kurz je určitě super,ale díky práci pro me nedostupný a podvečerní pletení v Brně také, poslední vlak k nám jede ve 20:20 :(, takže já budu trpezlivo čekat na video :-), ještě jednou díky!

      Vymazat
  47. Milé Vlněnky, upřímně Vám gratuluji a děkuji, že jste! Mám ráda přírodní materiály, minimalismus a ráda bych vyzkoušela nějakou kvalitní bavlněnou přízi! Ať se Vám daří i nadále!
    Pavlína

    OdpovědětVymazat
  48. Milá Helenko a Kateřinko :-)) I já vám moc gratuluji k výročí a jsem moc ráda, že jste :-))Díky Vám pletu nádherné šátky a stále je komu :-)) A díky vám jsem objevila přírodní příze a už nikdy nechci jinak :-) A jak já se těším v listopadu k Vám do Brna :-) Já se zamilovala do příze Fyberspates a do fair isle a do brioche, i když to už jsme pletly i před spoustou let, ale jmenovalo se to jinak....Takže jen tak dál milé vlněnky :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme Zdenko, těšíme se opět brzy naviděnou!

      Vymazat
  49. Gratuluji ke krásnému výročí i k otevření showroomu - snad se jednou podívám i osobně :-) Máte velký podíl na tom, že jsem začala plést.
    Co se týče tipů - kvalitní bavlny, směsi s hedvábím, bio a fair trade příze.

    OdpovědětVymazat
  50. Krásné VLNĚNÉ narozeniny přeji. Je úžasné, co vše jste za ten čas zvládly. Díky Vám jsem objevila úžasné příze Malabrigo, Lang a mnohé další bych ráda vyzkoušela. Ty úžasné barevné kombinace jsou prostě nej.
    Sice to mám do Brna přes celou republiku, takže nadále budu využívat s radostí Váš e-shop, ale moc Vám přeji otevření kamenné prodejny.
    Jehlice a háčky nechť se radují ve Vašich rukách nadále. Těším se na další návody, tipy, rady.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  51. Teším sa s vami a gratulujem! ... prešli ste už dlhú cestu plnú krásnych vĺn, výborných video návodov, skvelých inšpirácií. Rada u vás nakupujem, dúfam, že niekedy bude príležitosť pozrieť sa aj do kamennej predajne. Všetko dobré Katko a Helco!

    OdpovědětVymazat
  52. Milé vlněnky,
    přeji Vám k narozeninám a že jsou zasloužené :-) mnoho zdaru a ať Vám 4 roste, zasloužíte si to.
    Nám Vašim fanynkám přeji i nadále Váš úžasný zákaznický servis a dechberoucí E-shop.

    OdpovědětVymazat
  53. Gratuluji k Vašemu výročí a k otevření vlněného obchůdku. Máte skvělé návody a překlady. Nejvíce by mě zajímal raglán od shora. A příze Malabrigo a barvičky Jawol Magi, a také pletení KALů, to je skvělá akce...Hodně úspěchů
    Zuzkaj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme moc za milá slova:-) Máme v plánu přeložit i Miru od Justýny - raglán pletený od shora:-) Na další KALy se i my moc těšíme:-)

      Vymazat
  54. Moje milé sestry vlněné, budu se opakovat - gratuluji k showroomu i ke čtvrtým narozeninám obchodu s přízemi. Je to úžasné, když se splní sny. Díky Vám jsem začala znovu plést a baví mě to víc než jindy. Díky Vám jsem objevila nové příze - nádherné Malabrigo u mě teď začíná převažovat Vivacious 4 Ply :-) Díky Vám jsem se naučila nové techniky("zaspala" jsem u Fair Isle, tam mám teda velkou mezeru, kterou doufám někdy doženu). Díky Vám jsem já-neangličtinářka začala plést podle anglických návodů. Díky Vám poznávám spřízněné pletací duše. Helčo a Katko - děkuji, že jste. Přeji Vám, ať se Vám pořád daří, ať máte pořád úsměv na tvářích, moc Vám totiž sluší. Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pavli, děkujeme moc za přání:-) Vivacious 4 ply je skvělá příze, máme ji taky moc rády:-) Jsme moc rády, že nás pletení spojuje, těšíme se na další setkání s tebou:-)

      Vymazat
  55. Milé sestry vlněné, i já mám velkou radost, že jste a že provozujete tak úžasný podnik! Nejde jen o příze jako takové, ale i o to souznění a milou atmosféru, kterou šíříte a kterou jsem měla tu čest poznat na vašich kurzech. Z celého srdce vám přeji hodně úspěchů a ať se vám daří ve všech směrech. Pokud jde o oblíbené příze, lákal by mě len, srdeční záležitostí je pro mě Malabrigo lace, pletla jsem s ní svůj první šátek a dodnes se usmívám, když si vzpomenu na celých 9 oček! nahozených za 20 minut ve vlaku cestou z kurzu domů. Díky vám, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko, moc děkujeme za milá slova:-) Děkujeme za tip - len zkusíme zařadit před příštím létem:-)

      Vymazat
  56. Milé Vlněné sestry. Moc gratuluji k výročí a přeji, aby se vám ve všech oblastech životních i pletařských dařilo stále víc. Jsem ráda, že jste přinesly do naší republiky mnoho nových kvalitních přízí, ze kterých se krásně plete. Velmi oceňuji Vaši ochotu. Když jsem si vymyslela deku z příze, která u nás nešla sehnat, obrátila jsem se k vám o radu a ochotně jste poradily a objednaly.
    Také mám ráda vaše videa, mnoho jsem se z nich naučila a těším se na pletení fair isle, které mě velmi láká a hezky popisujete, jak se vypořádat s více klubíčky. Díky za vše. Pavlína

    OdpovědětVymazat
  57. Ahoj sestry, přeju vše nej k Vašim "narozeninám" a gratuluji k showroomu. A především moc a moc děkuji za spoustu radosti a pletacího tichého klidu, co jste mi vašimi klubíčky vnesly do života!Jste prostě nejlepší:o)
    Samozřejmě mám ráda Malabrigo,ale teď mě hodně oslovily rustikální příze,úplně mě nadchl Jamieson a potěšily jste mě Ístexem. Těší mě příze,co mají příběh a respekt k přírodě. Ráda bych zkusila čistý len (Lithuania linen), líbí se mi merina od De Rerum Natura, také výrobci Wollmeise, Blacker Yarns a Brooklyn Tweed. To jen tak aby řeč nestála!
    Oběma Vám přeju spostu energie,milé zákazníky a další skvělé nápady a hlavně radost z toho všeho!
    Díky! Hela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme moc za přání a milá slova:-) Těšíme se na setkání v Praze:-)

      Vymazat
  58. Milé Vlněné sestry, je radost sledovat Vaše stránky, Blog a nemalou radost mi činí, jak sami jdete vstříc svým snům a plníte si je. Je to pro nás všechny velký příklad k jeho následování. K Vašemu narozeni-NOVÉMU dni přeji krásná setkání s lidmi, nad tvořivou poctivou prací. Těším se taky na setkání! Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marie, děkujeme za milá slova:-) Jsme moc vděčné, že se nám sny plní (a někdy si je plníme samy:-))...máme štěstí na spoustu skvělých žen, které jsme díky pletení potkaly.Těšíme se na setkání s tebou:-)

      Vymazat
  59. Gratuluji moc k vyroci. Jsem rada, ze poctiva prace delana s laskou se vyplaci. At se vam v podnikani dari i dal. Vyzkousela jsem uz nekolik vami prodavanych prizi, ale moje srdcovka je stale Malabrigo. Rada bych vyzkousela prize Madelinetosh a Miss Babs yarn, tak treba se postesti a casem si je budu moci od vas koupit. Mejte se krasne! Katka Nemeckova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme za přání:-) Madelinetosh je taky náš sen, třeba jednou..:-)

      Vymazat
  60. Gratuluji k Vašemu výročí, přeju Vám hodně dalších úspěchů a spokojených zákaznic (i zákazníků). Díky Vám jsem začala plést šátky, děkuji za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  61. Jsem moc ráda, že jsem mohla u té slávy být s vámi! A fandím a těším se, že někdy někde :) udám děti a dorazím za vámi do obchůdku, ideálně i s pletením. O co mám zájem, ani nevím. Ráda zkouším, takže bych ideálně ráda otestovala od všeho trochu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se těšíme a děkujeme za výborný servis s focením!

      Vymazat
  62. Nejprve gratuluji k výročí. Ptaly jste se, jaké značky přízí nás zajímají. V tomto směru nejsem nijak vyhraněná, ráda zkouším a poznávám nové značky. S materiály je to jiné. Tam mě čím dál více láká alpaka pro jeji jemnost a také toužím po kašmíru. Různě se rozhlížím i po mohéru, připadá mi, že trochu škrábe, a tak hledám nějaký jemnější. A témata - také stále něco nového, a la brioche nebo linen stitch. Je to vlastně jednoduché, ale technika úplně jiná než jen hladce a obrace. Zajímají mě novinky, nebo "věci odjinud" - vyplétané můstky a různé vychytávky co a jak udělat. A co se týče modelů, neboli co plést, tak to je v podstatě cokoliv kromě šátků, protože těch je všude tolik nádherných (zejména na Ravelry mám v oblíbených snad stovku), že pro ty už snad ani inspiraci nepotřebuju. Jako vášnivá pletařka se nejvíc potýkám s tím, co ještě bych si mohla uplést. Na prodávání zatím nemám chuť a možná ani odvahu (administrativa, byrokracie atd.) a darovat moc nemám komu, protože kolem mě se to hemží "barbary", kteří ruční práci neocení a nejsem si jistá, jestli jejich praní by přežil aspoň akryl. A z toho se mi už moc plést nechce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za gratulaci:-) Ať máš dost nápadů, co si uplést a i unosit:-)

      Vymazat
  63. Milé Vlněnky gratuluji ke 4. narozeninám a hlavně k otevření kameného obchůdku a tím splnění dalšího Vašeho snu! Já jsem nadšená z Malabriga, zatím jsem jiné příze nevyzkoušela, ale není všem dnům konec! Moc děkuji i za Vaše videa, často je při mém pletení používám. Díky Vám jsem upletla i šátky, do kterých bych dříve asi neměla vůbec odvahu. A čeká mne další Malabrigo ke smotání a snad najdu u Vás inspiraci, co z něj upletu. Hodně zákaznic a oslavujte! Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za milá slova:-) Jsme rády, že videa slouží:-)

      Vymazat
  64. Gratuluji k výročí i k otevřenému obchůdku. Díky vám a vašemu blogu jsem objevila úplné jiné rozměry pletení. Děkuji moc. Petra

    OdpovědětVymazat
  65. Milé sestry vlněných klubek,
    předně gratuluji ke krásnému výročí, ke splnění dalšího snu a vůbec k té báječné myšlence vůbec se do něčeho podobného pustit...!
    Kdykoliv strčím nos (a hlavně oči...) na vaše stránky, neskutečně se kochám a bohužel taky propadám čirému zoufalství, že prostě není možné si všechny ta nádherná klubíčka vyzkoušet, ohmatat, pomazlit a něco krásného z nich stvořit... Já to prostě nestihnu (ani kdybych mockrát chtěla...), nikomu nepřeju to dilema, co vlastně vybrat, do čeho se pustit a jaký materiál použít...
    Takže vás tímto prosím, vydržte co nejdéle, abych stihla alespoň zlomek toho, k čemu se vámi nabízený materiál přímo nabízí...
    Pěkné podzimní dny! Jana M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme! Nebojte se, rozhodně neplánujeme skončit, bohužel spíš Vám budeme rozhodování komplikovat dalšími novinkami. Ale věříme, že to jsou příjemná dilemata:-)

      Vymazat
  66. Milé Vlněné sestry, přeju vám vše nejlepší v práci i v osobním životě. Jste pro mě velkou inspirací, krásné příze, návody, rady, videa, ale hlavně váš přístup je to co mě baví čím dál víc. Ještě jsem nestihla vyzkoušet všechny příze od vás, mám ráda Malabrigo, Martins Lab, chystám se na Istex a Jamieson. Ráda bych pletla z přízí z alpaky a z yaka. Kromě šátků chci plést také oblečení nejlépe z jednoho kusu bez sešívání. Těším se s vámi na další objevování. Mějte se krásně klubíčkově. Anna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme moc, společné objevování nás také baví:-)

      Vymazat
  67. Milé Vlněné sestry,
    neuvěřitelný počet komentářů vypovídá o tom, jak je Vaše práce pro nás ostatní důležitá. Pletla jsem jako malá, potom na vysoké škole těsně po roce 1989 a pak se k této činnosti vrátila před šesti lety. První setkání s Vámi v Praze bylo báječné a poté jsem se těšila na setkání další. Přivezly jste na trh úžasné příze. Pro mne zatím vede Malabrigo Mechita a také Wollelfe byl parádní zážitek. I když jsem nikdy nepletla šátky, s Vámi jsem se do nich zamilovala. Těším se na další roky s Vlněnými sestrami a taky na pátek!
    Anna z Ústí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Anno, děkujeme moc, Malabrigo Mechit a Wollelfe jsou skvělé, také jsme z něj nadšené...těšíme se na pátek!

      Vymazat
  68. Milé Vlnené sestry, blahoželám ku krásnemu 4. výročiu a želám ešte aspoň 4x4x4x4 úspešných - jemnučkých, farebných, vlnených rokov!!! Zatiaľ nad vašimi vlnenými pokladmi len slintám, veľmi ma láka Malabrigo Sock alebo Mechita ... tak možno raz ;) Mám veľký strach, lebo ak to bude ako s látkami, keď som raz použila zahraničné, už tie domáce nechcem. Zbohom moja peňaženka :D Napriek tomu vám úprimne ďakujem, že vaše krásne stránky blogu, fb i e-shopu ma po 20 rokoch vrátili k pleteniu !!!

    OdpovědětVymazat
  69. Mé milé rozmilé Vlněné sestry! Vaše rodina se každým rokem rozrůstá, přeju vám, ať je tomu tak i nadále, ať jste pro nás stále inspirací a oporou, ať se daří šířit pletací pohodu a úžasné příze a návody. U mě zatím vede Malabrigo, na první pletení čeká v košíku Wollelfe a Jamieson, možná bych ráda vyzkoušela kašmír, hedvábí nebo angoru, na léto bavlněné příze. Jsem moc ráda, že tu jste!
    Alča Rožnovská

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Alčo, děkujeme moc za přání, jsme rádi, že jsme díky pletení objevily tolik báječných žen jako jsi ty!

      Vymazat
  70. Milé Vlněnky, nejprve gratuluji ke krásnému výročí. U mě tedy vede Malabrigo, to je úžasné jak na omak tak barevně. Pletu již od mala, to mě učila babička, pak jsem oplítala své děti teď sem tam vnoučata. Vás jsem poznala díky mé kamarádce Zdeničce, také náruživé pletařce a háčkařce. Moc díky za to, že jste! Vlasta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme! nás Malabrigo také uspokojuje:-) Pozdravujem Zdenku!

      Vymazat
  71. Milé Vlněnky, vše dobré k vaším čtvrtým narozeninám vám přeji a děkuji, že se smím kam kouknout, když je mi ouvej a že snad, až malinko povyrostou svišti, že se vypraví za vámi na nějaký pletařský dýchánek..
    Min. týden v nemocnici s dcerou při čekání na kontrolu po operaci jsem háčkovala šátek, jediná mezi všemi honiči telefonů nebo zíračů nikam. Vedle sedící maminka s dcerou(obě telefonistky) dcera říká..:"Mamíí, dívej, jak ta paní šije." "Hm, hezky šije, vidˇ a budˇ zticha."
    Krásný podzimní čas plný krásných klubíček a krásného tvoření z nich.
    Když se mi denně nepodaří ani oko, jsem vážně nemocná, jak mi říká rodina.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za přání! Jsme rády, že Vás ruční práce tak těší jako nás:-) Někdy naviděnou:-)

      Vymazat
  72. Škoda, že je Brno tak daleko! Milé sestry, moc gratuluji k showroomu, i podle fotek je to úžasné místo.
    Naučily jste mě na kvalitní příze, a to se cení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme Lenko! Věříme, že si při svých cestách jednou uděláš výlet i do Brna!:-)

      Vymazat
  73. Milé vlněnky! Ať se vám daří! Jsem ráda, že jste a že jsem Vás objevila. Po letech jsem s vámi začala plést a díky vašim návodům je to hračka. Příze máte nádherné! Jen lituji, že si je nemůžu ošahat a vidět na vlastní oči. Brno mám přes celou republiku. Ale ono to určitě někdy vyjde a já vás navštívím! Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme a budeme se těšit, až si k nám uděláte výlet!

      Vymazat
  74. Milé Vlněné sestry!
    Na jaře to byl rok, co jsem Vás na internetu objevila, zrovna v době, kdy jsem se po delší přestávce vracela k pletení, protože jsem objevila ravelry a Kate Davies a uchvátila mě možnost plést svetr na kulaté jehlici – sešívání dílů k sobě mě totiž vždycky rozčilovalo. Vybrala jsem si jeden z modelů v knížce Yokes a ke svému překvapení jsem zjistila, že si na něj mohu objednat přízi v Čechách, což jsem naprosto nečekala… Od té doby se k Vám pravidelně vracím a s radostí sleduju (a jakmile je to jen trochu možné, i kupuju, zrovna dnes mi udělal radost balíček od Vás) nejen krásné příze, ale i doplňky k pletení – už bych nechtěla plést jinak než na výměnných dřevěných jehlicích Symfonie a mám i moc ráda krásné a šikovné pouzdro, které jsem si na ně u Vás pořídila… Co se týká přízí, které mě zajímají – vím, že se specializujete na vlnu, přesto bych se stejně jako několik pletařek přede mnou přimlouvala i za hedvábí (Dye For Yarn je úžasné) a za len (teď pletu se Sparrow od Quince&co. – a zdá se, že i jiné příze z jejich nabídky jsou zajímavé), jinak mi ale jaksi plníte přání samy od sebe – ve Vaší nabídce se objevila jačí vlna, kterou mám už nějakou dobu v plánu vyzkoušet, podobně jste mi přišly vhod s Fyberspates a Ístex, od obou firem jsem si už objednávala příze v zahraničí a moc ráda se k nim zase vrátím, samozřejmě u Vás! Pokud jde o témata, mám nejradši svetry, takže mě potěšil Váš podzimní KAL s Kate Davies, doufám, že se zvládnu zapojit, jenže se svetry je to trochu na dlouhé lokte a poslední dobou zjišťuji, že čepic a šál a šátků člověk tak nějak nikdy nemá dost (navíc to jsou i výborné dárky) – a v tomto směru je u Vás víc inspirace, než jsem schopná zvládnout…
    K narozeninám Vám přeji, ať se Vám i nadále daří, a nám, kteří rádi pleteme, ať se díky Vám máme stále na co těšit a co objevovat – věřte, že toho Vaší zásluhou opravdu není málo!
    S pozdravem O.K.

    OdpovědětVymazat
  75. Milé Vlněnky, moc ráda nahlížím na váš úžasný blog plný inspirace, zkrátka se kochám. Pletu od školních let, což je už víc jak půl století, děkuji za možnost použít návody na krásné výrobky. Ale také ráda háčkuji a tak bych uvítala i nabídku bavlněných přízí. Přeji vám hodně štěstí, úspěchů a radosti. HelenaK avolabulk@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  76. Máte můj obdiv, za vše co pro nás děláte. Pro mne jste pozvedly pletení na luxusní úroveň. Již vím, že jsou skvělé návody - od vás získáván inspiraci na na nová jména designerů, ale učím se milovat luxusní přízi. Stačilo jedno klubko malabriga a je tu láska. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme:-) jsme rády, že Vás Malabrigo těší tak jako nás:-)

      Vymazat
  77. Bohužel mi nejde odpovědět na můj předchozí příspěvek. Zapomněla jsem napsat svůj mail.... takže durackovaj@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  78. Dobrý den, vlněné sestry, pletení miluju a není snad den, kdy bych neupletla alespoň jednu řadu. Váš blog se mi moc líbí, ráda tam nahlížím pro inspiraci, několik návodů už jsem koupila, ale bohužel ještě nebyl čas podle nich začít. Právě pletu z alpaky, tu mám moc ráda, mám z ní už i šátek a je moc fajn. Tak do dalších let vám přeji hodně inspirací a zákazníků, jen tak dál, moc vám fandím, jen škoda, že to mám k vám moc daleko (Lipensko)

    OdpovědětVymazat
  79. Milé vážené úžasné super Vlněné sestry!
    Je úžasné sledovat, kam až jste to dotáhly a kam dál směřujete, jak se vyvíjíte!!! Posouváte hranice obyčejného pletení na vyšší uměleckou úroveň. Posunujete své znalosti a dovednosti na stále vyšší stupeň a díky vám ji můžeme posouvat i my ostatní. A tak máme přístup k novým technikám, návodům, přízím i událostem a vše můžeme prožívat s vámi! Vím, že přírodní příze jsou nejlepší, ale díky vám,Vlněné sestry, jsem ochotna i do nich investovat i přes vyšší cenu než do akrylových a jiných náhražek. Díky vašemu návodu mohu lépe využívat možností na Ravelry.com, což mě anglického jazyka neznalé dosti pomohlo. A blahopřeji!!!! 4. výročí a plus showroom. To vám ze srdce přeji a trochu i závidím. Je to sen mnohé pletařky tedy i můj živit se tím, co mě baví. Ale na rovinu - asi bych nebyla schopná dělat vše co vy. Váš obchůdek není jen prodej. On žije! Je živý díky tomu, co vše děláte: fotky, inspirace, blog, videa, přinášíte různé techniky pletení, povídání společné pletení a mnohé mnohé další věci, dáváte do toho srdce nadšení svou energii a jste na to dvě pomáháte si podporujete se....a to Vás odlišuje a my se rády k vám vracíme a prožíváme to vše s Vámi. A to mi v našem malém městečku tedy v Bystřici pod Hostýnem chybí. Přijít do obchůdku, sednout si, vzít jehlice do ruky s dalšími spřízněnými dušemi, pokecat či si nechat poradit probrat, co je nového ve světě pletení nebo jen tak, odpočinout si a nabrat nových sil....
    A tak po večerech, až mé 3 děti konečně zalehnou, chci uplést aspoň jednu řadu.... a sním o tom, že našetřím trochu peněz, vypravím se na výlet do Brna splknu s vámi, na pohovce si něco upletu a pomazlím a potulím se všemi vlněnými klubíčky jaké tam najdu(ješte bych přivítala i len :-)) a utratím šíleně nekřesťanské peníze za všechny možné příze, jehlice...a vrátím se domů s nákladem, jaký Bystřice ještě neviděla.......
    Milé překrásné úžasně ochotné a laskavé dámy, pletařky Kateřino a Heleno, přeji vám z celého pletařského srdce další krásné dny týdny měsíce a roky inspirací, objevování nových přízí ale i hodně sil na časy dobré (někdy i horší). Kéž jste tu pro nás stále
    Vaše fanynka Jana Žákovská
    PS: lněná příze by bodla - od nejjemnější na krajky či jiná v jakékoliv podobě , a cokoliv je v přízích nového - je to jako chození do cukrárny na nový zákusek nový zážitek!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme! Každý den aspoň jednu řadu - to je i naše heslo! Tak at se sen o výletu do Brna brzy splní:-)

      Vymazat
    2. Dáša Formánková11. září 2017 v 21:44

      Paní Jano, neodolala jsem, abych neodpověděla na váš milý příspěvek. Určitě si splňte svůj sen, protože nic nám nedodá víc elánu než "poňuchňání" s klubíčky. Znám to velmi dobře ze své zkušenosti.

      Vymazat
  80. Milé Vlněné sestry,
    již dlouhou dobu o Vás slýchám samou chválu. Když jsem viděla, že jste otevřely krámek na Riegrově ulici v Brně, rozběhla jsem se tam s velkým nadšením, mám to k Vám kousek. Jenže... jsem v pondělí narazila na zavřené dveře - otevřeno úterý/středa/čtvrtek a přestože v obchodě někdo je, prostě pro kolemjdoucí zavřeno a bastafidly... Navíc zákaz vodění psů na dveřích, jakože cože?? Za mě velké zklamání :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, váš (anonymní) příspěvek nás moc mrzí. Žijeme ve svobodné společnosti, za což jsme rády a naštěstí nám nikdo nediktuje, kdy máme mít v našem obchodě otevřeno. Také je třeba podotknout, že jsme nikde neinzerovaly, že máme obchod či krámek, ale že máme showroom (tedy jakousi vzorkovnu) k našemu eshopu - který je stále naší prioritou. Proto když nás vidíte uvnitř, pravděpodobně se věnujeme právě našemu blogu a eshopu. Věříme, že svoji nechuť třeba překonáte a zavítáte k nám třeba zítra nebo pozítří, kdy budeme mít otevřeno. PS: Náš obchod je určený pro pletařky, zboží máme i při zemi, z toho důvodu k nám nesmí psi. Kateřina za Vlněné sestry

      Vymazat
    2. Možná by stačilo podívat se na otevírací dobu, samozřejmě je snazší hledat chybu jinde než u sebe. Stavte se někdy na kafe, můžeme si popovídat o komunikaci na sociálních sítích a její úrovni v české kotlině...:-) Helena za Vlněné sestry

      Vymazat
    3. Dáša Formánková11. září 2017 v 21:50

      No a tady jsem také neodolala...Přeji hodně sil do budoucna, ať se vám daří a nenechte si zkazit náladu takovými zákaznicemi, které nepochopily, že je trochu jiná doba...Pletení zdar

      Vymazat
  81. Lenka Marečková12. září 2017 v 9:46

    Milé Vlněnky, moc Vám děkuji za to, že jste. Když byly děti malé, pletla jsem každý den. Pak pletení usnulo asi na 20 let a Vy jste ho probudili. Díky Vám jsem zjistila, že to není jen uplést zvlášť všechny díly a pak pracně sešívat, což je hrozná práce. Posunuli jste ho úplně někam jinam. Dnes to není jen můj koníček, ale přímo vášeň.
    Jěště jednou velké díky

    OdpovědětVymazat