čtvrtek 16. února 2017

Velký jarní KAL s Vlněnými sestrami!

foto Maliha

Pro letošní velký jarní Knit Along - společné pletení s Vlněnými sestrami jsme oproti minulým ročníkům vybraly nový tvar šátku i netradiční formát:-)

Vybraly jsme nádherný šátek z dílny známé designérky Lisy Hannes - Laurelie.

 Šátek je pletený od jednoho konce k druhému, má krásné dlouhé cípy, které zaručí příjemné nošení. Vzor se skládá ze tří částí - začátek s vroubkovým vzorem, prostřední část s mozaikou ze snímaných ok a poslední částí je krajka, jejíž "diamantový" vzor mozaiku zrcadlí.

Návod je placený a my jsme jeho autorku oslovily a domluvily jsme, že pro náš KAL poskytne slevu 20% na jeho koupi:-). Koupi návodu na Ravelry nezprostředkováváme.

Protože počet kódů na slevu bude omezený, potřebujeme zjistit počet zájemců o tento návod, abychom mohly autorku informovat, kolik kódů má vystavit. Prosíme tedy, pokud Vás šátek zaujal a máte zájem plést ho s námi, napište to do komentáře buď zde na blogu, nebo na Facebooku nebo v naší Facebookové skupině. Prosíme, abyste tak učinily pouze při opravdu vážném zájmu a pouze na jednom z uvedených míst a to do 23.2.2017.

Návod na šátek je na Ravelry k dipozici v angličtině, se svolením autorky ho překládáme a pokud nám po 1.3. zašlete potvrzení o jeho koupi, obratem Vám zašleme český překlad :-). Dovolujeme si upozornit, že šátek není vhodný jako začátečnický projekt.

Co se týká přízí je návod určený pro příze tlouštky "fingering" - ve dvou kontrastních barvách  - nádherně se tedy hodí příze Jawoll (2+2) a Malabrigo Sock nebo Mechita.(1+1)

Oficiální začátek KALu vyhlašujeme na 1.3.2017. 
Konec bude 10.6.2017 na Světovém dni pletení na veřejnosti, kde se spolu vyfotíme:)

Ze všech fotek šátků upletených z našich přízí vybereme na konci jednu z Vás, která dostane jakékoliv přadeno od firmy Malabrigo zdarma:-)





foto Maliha

128 komentářů:

  1. Tak ten je nádherný :-)) Určitě chci plést s vámi, tak se hlásím o slevu :-)) Děkuji za krásný KAL :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsem hned šla objednat :-)) A Jawoll smetanový už byl jen jeden....Mám tu Alpacu...nebo by se dal sehnat do 7.3. ....než za vámi pojedu do Brna :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenko, Jawolly budeme příští týden doobjednávat, určitě to stihneme do 7.3.

      Vymazat
  3. Já se přidám také, šátek je naprosto luxusní, moderní, má šmrnc, a pro mě velké plus český překlad:-) holky díky. Blanka

    OdpovědětVymazat
  4. Tedy samozřejmě se také hlásím o váš český překlad:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Také se přidám, českým překladem nepohrdnu :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím, také se přidám. Přízi mám, nedávno jsem si u Vás náhodou vhodnou přízi objednala. Vybrali jste krásný návod. Monika Opočenská

    OdpovědětVymazat
  7. Určitě se přidám...

    Věra Pernicová

    OdpovědětVymazat
  8. Jů, tak ten je nádherný! Takový na léto potřebuji. Ráda se závazně hlásím k účasti v KAL :o)
    Budu plést z Vašich přízí, jdu vybrat vhodné ze svého stashe.
    Nejsem si ale zcela jista, zda dobře rozumím, jak se dostaneme ke slevovému kódu. Svou účast zájemci nahlásí zde v diskusi, na FB nebo ve FB skupině, vy zabezpečíte u autorky všem nahlášeným slevový kód, jejichž počet bude omezen pouze pro skupinu přihlášených. Před 1.3. obdržíte od autorky objednané slevové kódy, které přihlášeným účastníkům KAL pošlete. Ti jej použijí k individuálnímu nákupu návodu na Ravelry. Pokud Vám navíc odešleme potvrzení o zaplacení, pošlete nám navíc i český překlad. Je to tak, prosím?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, Elen! Bude to tak jak píšeš, jen předpokládáme, že bude na našich stránkách zveřejněn jeden kód, pro který bude od autorky nastaveno určitý počet použití (na základě naší informace o počtu zájemců) Kódy nebudeme rozesílat.

      Vymazat
    2. To byste se z toho zbláznily!! :-)
      Já se také hlásím, vypadá to na rekordní účast!

      Vymazat
    3. Zuzko, ano, už ted je to docela hukot:-)) jsme moc rády, že se přidáš k nám!

      Vymazat
  9. Holky, vybraly jste nádherný šátek. S radostí se hlásím taky :-)Pavla

    OdpovědětVymazat
  10. Váhám celé dopoledne Vlněnky zda se přidat, šátek je překrásný. Trochu mé rozhodování hatí má neúprosná neznalost angličtiny, takže když píšete, že si vše na Raverly musím sama objednat a zaplatit, tak nevím nevím. Ale mohl by mi pak pomoci syn.
    Tak já se tedy přihlásím také, ano jdu do toho! Kdo nic nezkusil, ten nic nezkazil :o).
    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě se zeptám - co myslíte tím (2+2) a (1+1) u navrhovaných přízí?
      Díky :o)).
      A.

      Vymazat
    2. Počet potřebných klubek (přaden) k upletení šátku:-) Za málo:-)

      Vymazat
  11. Jdu do toho, využiji Mechitu, kterou jsem u vás koupila v létě. :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Super, super, naprosto super! Mám ho ve frontě a nebýt KALu, tak nevím, kdy bych se k němu dostala a štvalo by mě to. Návod už mám koupený a s radostí popletu s váma.

    OdpovědětVymazat
  13. Holky, vybraly jste skvěle! Ta smršť přihlášených je toho důkazem. :-) Teď jen vybrat tu pravou vlnu, mám počkat na Jawoll, co budete doobjednávat? Budou tam nové barvy?
    Alča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nás moc těší:-)Jawoll budeme objednávat v tradiční škále, nové odstíny nebudou:-) Máme radost, že nás bude tolik:-))

      Vymazat
  14. Lisa Hannes je moje oblibena navrharka, takze jdu do toho s vami :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Taky bych se do toho s vámi chtěla pustit, hlásím se...
    Zdena Š.

    OdpovědětVymazat
  16. S radostí se přidám, Malabrigo už mám, nádhernou Mechitu a vaše návody mám moc ráda. Klára Burkhardtová

    OdpovědětVymazat
  17. Ha, tak já se do šátku nehrnula, ale teď, když jej vidím, tak do toho jdu. Perfektní výběr, holky, to půjde snad samo :DDDD

    OdpovědětVymazat
  18. Taky bych se chtěla přidat. Jen nevím, jak mám zaslat potvrzení o koupi.
    Přeji krásné dny Pavlína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až si koupíte návod, přijde Vám potvrzení na email, to jednoduše přepošlete na naši adresu info@vlnenesestry.cz a my obratem zašleme návod v ČJ.

      Vymazat
  19. Michaela Špinová
    Dobrý den, také se ráda přidám.
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
  20. Super volba, nádherný šátek. Moc ráda se přidám. Díky Lenka

    OdpovědětVymazat
  21. Určitě se přidám. Asi jsem si vymyslela kombinaci se smetanovou - budete objednávat Jawoll i Malabrigo Sock ve smetanové?
    Gabriela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jawoll budeme objednávat ve všech barvách příští týden, Malabrigo objednáváme dnes , bude tam v barvě Natural:-)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. V návodu je uvedena spotřeba 330 - 360m od jedné barvy, RGW má 320m - takže to bude na hraně, vzor každé části se dá vždy ukončit dříve, otázka zda nebude malý ten šátek. Možná plést RGW na 4,5. Pletu ho ted z Jawoluu a spotřebovala jsme pouze 280 m jedné barvy. Takže by RGW možná vyšla. Kombinace Malabriga s Jawollem je věc názoru, proč ne? to se musíte rozhodnout sama, tlouštka je to stejná. Jakou přízi si vyberete je jen na Vás - měla by být tlouštky "fingering"

      Vymazat
    4. ...uz jsem nestihla smazat dotaz..nasla jsem odpoved na fcb,moc dekuju. Vite priblizne kdy budou nove zasoby Malabrigo u vas? Tesim se...ted zrovna na balicek s dalsi várkou jehlic :-) :-) hezky den

      Vymazat
    5. Malabrigo netušíme, očekáváme snad začátkem týdne od 27.2.

      Vymazat
  22. Já bych se ráda přidala... mám ráda výzvy :) ale jsem asi začátečník. Teď pletu Close to you, myslím že pak zvládnu i Reynu (už jsem nahodila). Žádnou vyloženě krajku jsem nepletla nikdy. Zvládnu to, co myslíte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud je Reyna Váš druhý pletený projekt, KAL bychom Vám nedoporučily, krajka není úplně jednoduchá. Pokud ale máte ráda výzvy, tak proč ne:-)

      Vymazat
    2. Krom pár čepic (hladce, obrace :) ano... no ale já už jsem se rozhodla, že to zkusím. Vypárat můžu vždycky, nebo odložit, až k té složitější krajce dorostu :)

      Vymazat
  23. Jawoll je skvela prize. Proc ji objednavate pouze v osvedcenych barvach, jak pisete v komentarich vyse? Proc nepridat na zkousku nejake nove barvy? Aby se neco mohlo osvedcit, musi to nejdrive dostat sanci :) Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nové odstíny Jawollu objednáváme, pokud jsou a pokud se nám líbí:-) Máme v nabídce 38 odstínů (některé jsou teď vyprodané), což považujeme za dostatečné množství. Jakmile bude mít Lang Yarns nové odstíny, jistě zas nějaké hezké přidáme. Šanci je třeba dávat po realistické úvaze:-)

      Vymazat
  24. Hana Tonová
    Dobrý den,ráda bych se k vám také přidala.Snad to s vasi pomocí zvládnu.Šátek je nádherný.

    OdpovědětVymazat
  25. Já bych se také ráda přidala, zda to budu stíhat časově je otázka, ale budu se snažit. Šátek je překrásný. Mila Š.

    OdpovědětVymazat
  26. Tak do toho bych šla s Vámi ráda taky - šátek je úžasný............bude to můj první KAL a konečně budu mít i Malabrigo :-) pořád jen pokukuji a kochám se a teď konečně už objednám :-) a bude to i moje první objednávka z Ravelry - tak snad to správně objednám..........ještě počkám, co nabídnete po Vašem objednání zásob.......už teď se moc těším.......Jana Ryšavá

    OdpovědětVymazat
  27. Dobrý den, Váš výběr je vskutku dechberoucí, a jelikož bych ráda udělala dárek pro maminku ke květnovým narozeninám, vyřešily jste za mě problém, co by to mělo být. Právě jsem objednala přízi a budu se moc těšit - společně jsem ještě nikdy nepletla, tak jsem zvědavá! O.K.

    OdpovědětVymazat
  28. Dobrý den, ještě nikdy jsem společně nic nepletla. A také jsem nikdy nekupovala nic v angličtině. No, poprosím syna, aby mamince pomohl. Tak se také hlásím. Barvy by se mi hodily přesně jako jsou na vašem šátku. Tak doufám, že se při objednání barev příze trefím.
    Eva Drázská

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme rády, že se přidáte:-) Šátek na fotce je od autorky návodu Lisy Hannes:-)

      Vymazat
  29. Závazně se přidávám a hlásím k tomuto projektu KAL sestřičky vlněné a je to pro mne velká výzva. Takže jestli tomu dobře rozumím, nyní mám vyčkat, až od Vás obdržím slevový kód, který následně použiji na nákup tohoto návodu na Ravelry?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme radost:-) Blížíme se ke stovce účastnic:-) 1.3. zveřejníme na blogu a FB kód k nákupu návodu se slevou na Ravelry, pak nám pošlete potvrzení o zakoupení návodu a my Vám pošleme český překlad:-)

      Vymazat
  30. Krásna šatka. Rada sa pridám aj ja:-)
    Andrea R.

    OdpovědětVymazat
  31. Pěkný,taky se přídávám. Hana B.

    OdpovědětVymazat
  32. Super výběr, také mám zájem, po návodech této návrhářky pokukuju už delší dobu, takže se plní má přání. Trochu jsem váhala, protože se propracovávám přes Book of Haps, ale šátků není nikdy dost:)

    OdpovědětVymazat
  33. Závazně se přidávám k tvorbě té nádhery.
    Eva Plšková

    OdpovědětVymazat
  34. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  35. Ráda bych se poradila ohledně výběru příze, vybrala jsem si Malabrigo Mechita, ale ráda bych k němu nějakou neutrální barvu, co myslíte, šlo by kombinovat s Baby Merinem od Dropsu (hlavně z hlediska tloušťky)? Případně se Schoppel Wolle Admiral Melange?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z hlediska tlouštky by to šlo určitě. Otázka je, zda to není škoda, kvalita materiálu je velmi odlišná, nicméně chápeme že je to asi z finančních důvodů. Pokud není jiná varianta (na konci týdne/zač. příštího doplníme neutrální odstíny Mechity), tak bych spíš volila ten drops, má tendenci se vytahovat, ale snad ho ta mechita udrží. Admiral je materiálově výrazně hrubší proti heboučké Mechitě. Ale principielně to jde.

      Vymazat
    2. Hlavní důvod byl spíš kvůli odstínům, takže já si počkám na doplnění, děkuju za informaci.

      Vymazat
    3. Budeme mít Mechitu Pearl, Plomo, Polar Morn a Sand Bank - všechn osvětlé, věřím, že si vyberete:-)

      Vymazat
  36. Moc Vás zdravím a také se ráda přidám, snad neprošvihnu možnost nakoupit Malabrigo :-). Jana Levínská

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme rády:-) Malabrigo naskladníme příští týden:-)

      Vymazat
  37. Dobrý den, mám taky zájem plést s Vámi. Pokud by se na mě nedostal slevněný vzor, zakoupím i tak. Jen sr zeptám, jestli mi při prokázaní odeslané platby prosím zašlete český překlad. V JA bych takto složitější nezvládla. A ještě dotaz Malabrigo a Mechita lze nakombinovat i s Javol? ( v tomto šátku). Děkuji za odpovědi. Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, český překlad Vám pošleme po zaslání potvrzení o zakoupení návodu:-) Jawoll se lépe hodí k Malabrigu Sock, k Mechitě jde také:-)

      Vymazat
  38. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  39. Milé Vlněné sestry, vybraly jste opravdu nádherný šátek. Nepřidám se, netroufám si, budu jen fandit a nakukovat, jak se vede. Strašně se těším na fotky výtvorů ostatních pletařek, ta pestrost bude zase neskutečná. Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peťo:-) Jsme rády, že se ti líbí:-) I sledování jiných projektů je velká zábava, denně si ji užíváme na Ravelry:-)

      Vymazat
  40. Dobrý večer, také se k vám ráda přidám, vlněné sestry. Šátek je krásný, pletla jsem Reynu. Děkuji Dagmar

    OdpovědětVymazat
  41. Milé holky,líbil se nám hned na první oka mrknutí,na druhé nám přišel moc složitý na naše relaxační pletení,kdy si hlava davá pauzu,ale na třetí nás to zase zlákalo,a tak Dáška rozhodla,že mám napsat.Asi si ho přeje k blížícím se narozeninám.:) A k tomu všemu vám posíláme pozdravy pořáď ještě sněhové. Gábina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravíme sestry z jihu:-) Jsme rády, že se přidáte:-)

      Vymazat
  42. Ahoj, mohla bych se zeptat, jestli budete objednavat odstin 339, takovou nadhernou rezatou, na strankach vyrobce to zobrazuje jako novinka. Stala by pls za uvahu? Diky, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, bohužel s enám nedaří si číslo psojit s nějakou barvou, můžete prosím napsat, který druh Malabriga to je?

      Vymazat
    2. Reagovala jsem na komunikaci ohledne Jawoll, ale uz jsem to nenapsala :) dekuji

      Vymazat
    3. Aha, prominte, to jsme si špatně spojila. Mně se na monitoru zobrazuje jako hnědá, pokud chcete můžeme ji vzít:-)

      Vymazat
  43. Dobrý den, je možno se přidat i jen tak nezávazně? Vzor si zakoupím, klidně za plnou cenu. Ráda bych ale od Vás dostala český překlad, je to, v tomto případě, možné? Kvůli časové vytíženosti nevím, kdy se do šátku budu moct pustit. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se můžete přidat i nezávazně:-) Český překlad Vám pošleme po zaslání potvrzení o zakoupení návodu:-)

      Vymazat
  44. Nadšeně se hlásím. Mela jsem ho v planu a plest ho spolecne bude bezva nadstandart a pridana hodnota :-) Je od vas mile, že jste nam navic vyjednaly slevu. Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Společné pletení je fakt síla:-) rádo se stalo:-)

      Vymazat
  45. Ještě mám dotaz na doporučenou tloušťku jehlic? Pletu Jawoll v kombinaci s Mille Colori.
    Díky
    Monika Opočenská

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží na Vaší technice pletení, zda utahujete nebo pletete volně. Doporučená tlouštka pro tento šátek je 3,5 a 3,75 pro středovou část.

      Vymazat
    2. Dobrý den, moc děkuju za odpověď. Vlastním jehlice 3,25 a 4,0, tedy ani jedny z doporučených nemám :-)
      Budu muset objednat.
      Kód bude k dispozici od 1.3. a zde ?
      Děkuji
      Monika Opočenská

      Vymazat
    3. Jehlice doporučujeme zakoupit. Kod zveřejníme ve středu zde na blogu.

      Vymazat
  46. Krásný šátek, ráda se přidám, děkuji za nápad, za překlad, s pozdravem Lenka.

    OdpovědětVymazat
  47. Milé sestry, i já se ráda přidávám! Loni jsem s Vámi pletla Reynu a ta se stala mým nejoblíbenějším vlněným výtvorem. Uvidíme, jestli ji Larelie překoná :o)
    Romana

    OdpovědětVymazat
  48. Také bych se ráda přidala. Počítejte se mnou, prosím.

    OdpovědětVymazat
  49. Dobrý večer, také bych se ráda přidala, s pozdravem Markéta

    OdpovědětVymazat
  50. Ráda se přidám a děkuji!!!!☺

    OdpovědětVymazat
  51. Po dlouhém váhání se na poslední chvilku taky hlásím. A už se těším! Martina

    OdpovědětVymazat
  52. Dobrý den,také se moc ráda přidám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, již je po termínu přihlášení, budeme mít nějaké kódy rezervované navíc, tak jeden bude pro Vás:-)

      Vymazat
  53. Pokud by se našel ještě jeden pro mne, budu mít radost a přidám se taky :-)

    OdpovědětVymazat
  54. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  55. Martina, dobrý den, prošvihla jsem to, je možné zakoupit návod se slevou? Děkuji moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kod zveřejníme ve středu, nic jste zatím neprošvihla:-)

      Vymazat