úterý 24. ledna 2017

První Knit Along letošního roku:-)




Vlněné sestry rády pletou společně jeden projekt - je to zábava a radost! Již jsme takto pletly
Shallmillens Snood. a pozvaly jsme k němu i Vás a mnozí se zúčasnily. Tak jsme se rozhodly, že budeme v tomto společném pletení pokračovat a zveme Vás k pletení svetříku Pavement od finské designérky Veery Välimäki.
Tento Knit Along nazýváme malý - již brzy vyhlásíme podrobnosti k tzv. velkému jarnímu KALu s Vlněnými sestrami, tentokrát to opět bude šátek a věříme, že se Vám bude líbit.
Oba KALy jsou rozlišeny logem.


Pavement je jednoduchý raglánový svetřík. Bohužel se nám nepodařilo navázat spojení s autorkou návrhu, ale budeme celé pletení dokumentovat a dělat podporu na blogu i ve facebookové skupině.
Příští týden zveřejníme další technické detaily k projektu.

Pro začátek připomínáme naše video o vzorku (gauge):-) 
Pro tento projekt je video velmi užitečné, protože vzorek (22 ok na 10 cm) je velmi neobvyklý. Návod je psaný pro přízi tloušťky "fingering", my jsme se rozhodly plést svetřík z příze Malabrigo Arroyo (tloušťka "sport") - zdá se nám, že úplet bude hutnější. Pro tuto příležitost jsme také naskladnily velký výběr této krásné a příjemné příze.


Helča bude plést z příze Arroyo Purpuras (4 přadena, jehlice 3,75) a Kateřina z příze Arroyo Aniversario (4 přadena, jehlice 4).



Těšíme se, že se k nám přidáte:-)

33 komentářů:

  1. To je krasa, ze bych? 😉 krasny den Radana

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den a jak to přesně probíhá? Děkuji za informaci ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nijak komplikovaně, ani organizovaně, prostě si koupíte návod a přízi pletete s námi, my budeme poskytovat technickou pomoc s návodem na našem blogu. Můžete nám pak poslat fotku, přidáme ji k našim, můžeme se společně vyfotit ve svetříku, když se potkáme....nic víc na tom není:-)

      Vymazat
    2. A návod koupím kde,prosím? Ráda bych se přidala, prizi doma mám ☺

      Vymazat
    3. Návod je v odkazu v blodu - pod slovem Pavement

      Vymazat
  3. hmm stejne ho mam uz dlouho ve fronte....:)

    OdpovědětVymazat
  4. Já se přidám. Už tu na něj nějakou dobu syslím Malabrigo Sock v odstínech do červena/fialova....jen mě děsí, kolik toho zas budu mít rozpleteného :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tenhle svetřík už jsem měla v plánu, jdu s vámi. Arroyo Fresco Y Seco.
    Pochopila jsem správně, že bude potřeba návod přepočítávat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím,k že ne, důležité je najít k tomu Arroyu jehlice, na kterých budeš mít vzorek těch 22 ok a pak plést o trošku větší veliksot, má být volnější. Tak jsme postupovaly my. Proto pletem z Arroya, např. z Mechity bychom to měly při tomto vzorku jak síť.

      Vymazat
    2. Katko, co myslis tim, ze plest trosku vetsi velikost? Ja normalne nosim M, tak mam plest velkost L? Alebo este vacsiu? Sveter som este neplietla, tak netusim, ako to funguje. Mahu

      Vymazat
    3. Mahu v návodu je to tak napsané, že máš vybrat veliksot větší. Ale je možné se vlastně rozhodovat v průběhu, protože začátek je pro velikost M a L stejný a pak si to můžeš vyzkoušet. Já jsem
      se rozhodla pokračovat v L, ale když ti to bude sedět v M, proč ne.

      Vymazat
    4. Mahu, Veera tam píše, že si máš změřit obvod přes prsa a přičíst 12 cm, podle toho si zvolíš velikost. Ještě to napíšeme do blogu v příštím týdnu. Pletu velikost M a uvidím:-)

      Vymazat
    5. Diky moc, holky, za vysvetlenie! Tak ja to teda skusim :)

      Vymazat
  6. Návod koupen, jdu do toho. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Magda Popelová - Návod zakoupen, doma čeká Malabrigo Sock Arco Iris, ale asi koupím Arroyo, takže jdu do toho taky. Akorát ta angličtina....no, snad to půjde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme radost:-) Návod je určen na Sock, klidně ho můžete využít, záleží na Vás:-) S angličtinou pomůžeme:-)

      Vymazat
  8. Společné pletení je super vynález. Ale já si musím počkat na něco společného česky psaného :). Těším se na šátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Síla skupiny je mocná:-) Už brzy zveřejníme velký jarní KAL:-)

      Vymazat
  9. Sákryš, to je zase lákadlo. Ale vzhledem k tomu, že mi následující čtyři měsíce poroste pupek a ani pak to nebude žádná sláva, musím se ovládnout. Vybraly jste krásný kousek!
    Tereza

    OdpovědětVymazat
  10. Souhlasím, lákadlo veliké. Mám rozpletený svetr pro manžela (kromě dalších několika věcí) a bojím se, že by šel na vedlejší kolej, tak asi nechám "Chodník" na čekací listině a budu se těšit na šátkový KAL. Opět velké díky za bezedný zdroj inspirace a pozitivitu, kterou vyzařujete mezi všechny pletařky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věříme, že se Vám bude šátek bude líbit:-)Děkujueme za Vaše slova:-)

      Vymazat
  11. Dnes mi dorazila přadýnka Arroya, díky moc za rychlost. A teď už vím, co s nimi.... návod jsem zakoupila,svetřík je moc pěkný. Budu čekat na pokyny na blogu, protože ta angličtina, nevím, nevím. Zatím vykoumám velikost jehlic a už se moc těším. Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělé:-) můžete zatím zkusit vzorek, je třeba mít 22 ok na 10 cm:-)

      Vymazat
  12. zírala jsem,měla jsem obrázek na Pinterestu a váhala jsem s nákupem návodu. A hle,bude podpora, psychická i praktická....tak jsem se rozhýbala. Vlna je v Zásilkovně na vyzvednutí, naviják čeká na práci pana Há,návod "pročten" dle jazykových možností....jdu o víkendu do vzorku...díky za postrčení.....Už se těším,Milada

    OdpovědětVymazat
  13. Příze mi dnes od vás přišla, návod jsem koupila, vzorek mám upletený a jen ho musím seprat. Vypadá to na jehlice 4. V návodu se píše i o menší velikosti jehlic, kterými se začíná. Jakou s tím máte zkušenost? Budete ke svým větším jehlicím mít i menší? Omlouvám se za možná naivní dotaz, léta jsem nepletla, a poprvé budu plést podle návodu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, já mám vzorek také na jehlice 4, ale kraj svetru jsem pletla na 3,5.:-)

      Vymazat
    2. Skvělé, moc děkuji. Druhé tedy budu mít taky 3,5.

      Vymazat
  14. Take se pridam. Je to muj prvni KAL, i prvni svetrik. Moc se tesim. Prize od vas prisla v patek a je krasna.

    OdpovědětVymazat