středa 5. října 2016

Jehlice Knit Pro


* Jaké jehlice firmy Knit Pro máme v nabídce?

Pro pletení preferujeme jehlice kruhové - pletení na nich je zdravé, jsou lehké, pletenina je na lanku a pracujeme jen se špičkami, jsou univerzální, můžete na nich plést jak deku tak ponožky.
V našem eshopu si můžete vybrat z několika kategorií. Nabízíme jehlice výměnné a pevné - o rozdílu mezi nimi a použití výměnných jehlic se více dozvíte na tomto videu.



Dále si můžete vybrat z několika typů provedení - nabízíme řadu Symfonie, Nova Metal, Zing,  Royale .Všechny jehlice můžete zakoupit jak v pevné variantě, tak ve výměnné variantě - výměnná lanka jsou určená pro všechny typy jehlic.
Pro lepší orientaci jsme pro vás na eshopu udělaly také třídění dle velikostí jehlic!


 V naší nabídce nechybí ponožkové jehlice - řady Karbonz, Bamboo  a Zing.



* V čem jsou výhodné zkrácené jehlice? 

Speciální jehlice zkrácené délky najdete opět v provedení výměnném a pevném. Jejich výhodou je, že s nimi můžete plést úzké průměry - rukávy, ponožky, čepice, průkrčníky. Pro zkrácené výměnné jehlice je určené speciální krátké lanko délky 40 cm.


* Má význam si kupovat jehlice vel. 3,75 nebo 3,25 ? 


Ačkoliv se rozdíl mezi čísly může jevit nepatrný, tak může způsobit rozdíl ve výsledné pletenině a pro dosažení optimálního vzorku nebo optimální hustoty pletení je velikost jehlic 3,75 velmi užitečná.

* Pletou všechny druhy jehlic stejně? 
Ne:-)  Naše zkušenopst je taková, že materiál, ze kterého je jehlice vyrobená, ovlivňuje to, jakým způsobem s jehlicí pleteme, jak utahujeme, jakou máme spotřebu a pod. Je tedy třeba na to brát zřetel:-)

Pokud byste toužily po nějakém jiném produktu firmy Knit Pro, neváhejte nám napsat, rády pro vás objednáme:-)





9 komentářů:

  1. Už několik let pletu na vyměnitelných kruhovkách Knit Pro Symfonie. K nim mám v síle pod 3mm a nad 8mm vyměnitelné Knit Pro Nova Metal. A ano, taky jsem si v praxi vyzkoušela, že materiál jehlic má vliv na způsob pletení - utahování.
    Za mě... vřele doporučuji investici do těchto jehlic. Pletení na nich je relax pro ruce, ramena, záda... Přechod mezi jehlicí a vyměnitelným lankem je hladký, bezproblémový. Totéž lze říci i o spojce k prodloužení lanek (jejich spojením na potřebnou opravdu i velkou délku).
    Za celou dobu používání (cca 5 let, v jednom kuse :-) ) jsem s nimi neměla jediný technický zádrhel, nic se nerozbilo, neutrhlo.
    Kruhovky Symfonie(dřevěné)používám i při dlouhých mnohahodinových cestách letadlem, naprosto bez problémů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za "recenzi", jsme rády, že jste spokojená a obdivujeme odvahu vzít je na palubu, my ji neměly, ale že by příště:-))

      Vymazat
    2. Ony nejsou nijak strašidelné pro bezpečnostní kontrolu. Lanko je z jejich pohledu prakticky totéž, co kabílek od nabíječky třeba k telefonu. A samotné koncovky-jehlice nejsou nic potenciálně nebezpečného ve srovnání třeba s kovovou propiskou. Oboje má v dnešní době v tašce asi každý pasažér. Klubko příze se taky netváří jako provaz. Jen je potřeba myslet na to, že nůžky s sebou na palubu prostě neprojdou a od toho se odvíjí, co si vyberu k pletení, aby nebyly akutně potřeba. Většinou si beru něco už rozpleteného ještě před nástupem do letadla :-)

      Vymazat
    3. ...někdy i háčkování, podle nálady. Nejčastěji samovzorující přízi a háčkuju half granny square šátek.

      Vymazat
    4. Pletu na Knit pro symfonie jehlicích asi rok a jsou mé absolutně nejoblíbenější, i když například velmi tenká lace příze v olivové barvě mi tak splývala s barvičkami dřeva, že jsem se rozhodla použít levné kovovky. Proto jsem zauvažovala si některé tloušťky koupit ve světlém dřevě nebo variantu Nova Metal. Teď pletu ze 100% buretového hedvábí, které je na dřevě takové "vrzavé", takže opět po Nova Metalkách začínám pokukovat, třeba napíšu Ježíškovi:)
      Za poslední dva roky jsem udělala zkušenost, že i kovové kruhové jehlice na palubu letadla vždy prošly bez potíží, takže se možná odhodlám vzít příště i své milované dřevěné. Díky za inspiraci. Adéla

      Vymazat
  2. Zdravím, rozhodla jsem si udělat radost a pořídit si výměnné jehlice Knit Pro Royal. Nikdy jsem na výměnných nepletla, tak snad mi padnou do rukou. V nabídce však nyní není č.3, budou ještě do konce roku nebo až v lednu ? V první komentáři čtu, že existuje nějaká spojka k prodloužení lanek ? Je to pro mne vše NOVÉ :o).
    Díky.
    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velikost 3 vedeme nyní pouze v kovové variantě (Nova Metal, Zing) z důvodu velké lámavosti a křehkosti. Můžeme Vám ji objednat individuálně, ale až po novém roce, poslední letošní balík je již na cestě. Spojovač lanek Vám umožní si lanko prodloužit spojením s jiným lankem:-)

      Vymazat
    2. Díky za info :o) a přeji krásný den.
      Alena

      Vymazat
  3. Dobrý den, je lepší si pořídit sadu zkrácených (6 mm jehlic) Ginger Knit pro nebo těch "standardních" (15 mm)? Jaký je rozdíl v použití? Které jsou "univerzálnější"? Děkuji!

    OdpovědětVymazat