pátek 11. září 2015

Daybreak

Pro Vaši inspiraci představujeme různé varianty šátku Daybreak - jednoho z našich nejoblíbenějších návodů:-). Šátek je dokonale konstruovaný - tvarově se krásně nosí jak na ramenou, tak kolem krku. Je možné ho plést jak z tenčích přízí síly fingering, tak i např. příze síly DK. Barevnosti se meze nekladou - můžete použít jakoukoliv samovzorující přízi, nebo jednobarevné příze...Rozhodně šátek, který by neměl v šatníku žádné pletařky chybět:-) Nyní v našem eshopu i s českým překladem.

Pro Vaši inspiraci:




Kombinace jednobarevné příze s Malabrigo Sock Persia



Kombinace jednobarevné příze a samovzorujícího Jawolu Magic 50






Kombinace Jawoll Magic Dégradé 79 a Jawoll 25


Vlněné sestry šátek většinou modifikují takto:
- přidávání na krajích v lícové i v rubové řadě pomocí nahození místo P1HL/P1HP - šátek je volnější a má větší rozpětí....

A nakonec ještě jedna inspirace přímo od Stephena Westa - 2 krásné Zauberbally


7 komentářů:

  1. http://keckazpodkomonca.blogspot.cz/2014/10/yarndale-2014.html
    asi 18. fotka... se mi zdál ten šátek povědomý...

    OdpovědětVymazat
  2. Při objednávání tohoto návodu na Vašem e-shopu jsem hledala možnost "zaslat e-mailem v pdf". Lze to nebo posíláte jen klasicky poštou, PPL...? Děkuji, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Autor nám návod poskytl pouze v tištěné formě, takže pouze poštou/PPL/Zálkovna...

      Vymazat
  3. Krásné jsou všecky, ale nepletla Hela ještě jeden velmi přírodní? Vybavuje se mi jeden od velehradské katedrály, ale možná to byl zase jiný epesní kousek... Holky, ahoj! A mějte se hezky! J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, máš výbornou paměť - pletla. Akorát je z jiných přízí a těm na našem blogu ze zcela pochopitelných důvodů neděláme reklamu:-))

      Vymazat
    2. Teeda, Jani, to je paměť! Je to tak, fotky před velehradskou bazilikou:-) doufáme, že ti třeba vyjde setkání na vánoční večírek, to bysme si moc přály:-)

      Vymazat