čtvrtek 6. listopadu 2014

Purl Soho


Dnes Vám chceme představit zhmotněný sen - americkou galanterii Purl Soho - situovanou v New Yorku. Při procházce krásně vyvedeným eshopem zjistíte, že není nic, co by duše pletařky v Purl Soho nepořídila - mají zde různé druhy přízí od svých autorských po Madelinetosh a jiné lahůdky. Najdete zde jehlice, háčky, knihy a návody. A nejen to - i látky, potřeby pro šití a vyšívání a mnoho jiného.
 

Pokud by se Vám zdálo, že New York i eshop jsou pro Vaši  peněženku hodně daleko a nedostupné, nezoufejte a klikněte na ikonku Purl bee - blog o pletení, háčkování a šití. A tam se před vámi otevře moře inspirace, která je zdarma:-) Návody a nápady, které se vyznačují především krásnou prací s materiálem, barvou a geometrií.....a jednoduchostí...nechte se unést....v Purl Bee to někdo umí s foťákem a je na co se dívat;-)








 








A když se vám bude zdát, že fotek už jste viděli dost, můžete se pro změnu ponořit do prozkoumávání neuvěřitelného množství tutoriálů a návodů, které jsou na Purl Bee k dispozici.
A až pojedete do New Yorku, nezapoměňte navštívit Broome Street a tento obchod snů......







9 komentářů:

  1. Purl Bee z netu znám. Obdivuji ty jednoduché, čisté, elegantní střihy.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc se mi líbí tenhle naprosto jednoduchý nákrčník z Purl Bee: http://www.purlbee.com/2013/09/03/lovely-ribbed-cowl-in-worsted-twist/ Už od pohledu kvalitní příze a krásně rovnoměrně upleteno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je nádherný! Purl Bee - to je pletařský purismus:-)

      Vymazat
  3. jj, ty stránky jsou úžasné,
    znám a občas se zajdu pokochat

    OdpovědětVymazat
  4. Já je taky miluji. Zamilovala jsem si díky nim neonové barvy a ty jemné barevné přechody. V jejich obchodě s látkami jsem byla (a nechala se i vyfotit http://evule-kotule.blogspot.cz/2009/02/fabric-shopping-4.html). Ted jen sleduji jejich blog a tajně doufám, že se tam někdy zase dostanu. Říkali mi, že není problém poslat zboží do ČR, ale ono se to se clem tak prodraží.

    OdpovědětVymazat
  5. Objevila jsem zase neco noveho. Diky.

    OdpovědětVymazat
  6. Hezký den,
    já mám otázku mimo téma dnešního blogu. Jde o ten trojcípý šátek z worshopu. Projevila jsem se asi jako trouba, ale domnívala jsem se, že ten začátek, garter tab, bude ve špičce celého trojúhelníku ? Když jsem šátek ukončila, vychází mi GT spíš uprostřed horní hrany, ale dělá tam trochu oblouček. A to, co jsem si myslela, že bude horní rovná hrana, dělá trojúhelník. Pletla jsem to nejjednodušší, v každé řadě přidané oko na začátku, na konci a kolem středového oka.
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. GT je opravdu uprostřed horní hrany, jak píšete:-) Tvary šátků závisí i na způsobu přidávání, viz http://www.vlnenesestry.blogspot.cz/2014/01/prispevek-trojcipy.html Hezký den i Vám:-)

      Vymazat