úterý 9. září 2014

KAL aneb pojďme plést spolu - Metalouse

Stephen West a jeho Metalouse


V pletařském světě na západ od našich hranic se pod zkratkou KAL skrývají slova “knit along” - čili plést spolu. Pletařky společně začnou jeden stejný projekt - spolu sdílí svoje zdary i nezdary a mohou si také vzájemně pomoci....a především je to velká zábava:-)

Chceme vás pozvat k takovému českému společnému pletení - knit along…a nyní vyhlašujeme náš první společný projekt - pojďte si spolu s námi uplést Metalouse!

Metalouse je krásný šátek od amerického designéra Stephena Westa. Ten nám jej dovolil přeložit do češtiny a návod na něj je možné najít na našem blogu.
Co budeme potřebovat? 100 g nějaké pěkné samovzorující příze a 50 g kontrastní jednobarevné příze, jehlice odpovídající tloušťky.


Poprvé se sejdeme a společně nahodíme první oka šátku v pondělí 29. září od 18:30 h v kavárně Atlas. Na další setkání se domluvíme:-)


22 komentářů:

  1. Já bych se snad i přidala, když mi ten Baktus vyšel takový smutný a muž může aspoň trénovat uspávání dvou dětí, pořád tvrdí, že v tom nevidí problém.

    Budete sebou brát i klubíčka na prodej?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Muž to určitě zvládne:-) Pár kousků Crazy Zauberball budeme mít s sebou, nejlépe ale vybrat na eshopu a my přinesem klubka na setkání:-) těšíme se!

      Vymazat
  2. Že bych se na svatýho Michala vydala do Brna... To je pokušení!

    OdpovědětVymazat
  3. Těším se! Musím vše zorganizovat tak, abych se od mých chlapů na chvíli dostala.
    Kontrastná příze je tedy ta, co dělá krátké vertikální pásy ve spodní části šátku? Jak velké jehlice jste, Sestřičky, použily na pletení z Crazy Zauberball? 3,5 nebo 4?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přejeme, ať jsi propuštěna:-) Jinak Crazy Zauberball většinou pleteme na 4, je ale možné i na 4,5 - je to pak volnější a větší. Ano, kontrastní příze je ta, co dělá ty pruhy:-)

      Vymazat
  4. mám ho v plánu, konečně spotřebuju jedno z vašich "ňuchňacích" klubíček, jen musím vybrat správnou kontrastní přízi. ale 29.8. bohužel nelze, šlo by to i dálkově?
    PS: budeme s emvi na cestě ze světa snů... yarndale...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andreo, určitě, třeba vyjde nějaké z dalších setkání, plánujeme se sejít ještě jednou v půli a pak na závěr se společně vyfotit:-)

      Vymazat
  5. Taky se přidám dálkově a snad vyjde některé z dalších setkání

    OdpovědětVymazat
  6. Holky taky se dálkově přidám, ale nejraději bych se k Vám přidala osobně. Škoda, že bydlím na druhém konci republiky. Myslíte, že by to šlo plést z DROPS Fabel ( Fabel mám doma borůvkou a fialkovou - jestli by to šlo dohromady) nebo mám ještě DROPS Delight. Nebo jakou by jste mi doporučily?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nás také mrzí, že se nemůžeme potkat. Ale nebudete jediný on-line účastník:-) Co se týká příze, zdá se, že lépe vynikne příze s delšími barevnými přechody, takže Drops Delight by byla asi lepší, ale v podstatě se meze nekladou ničemu - možné je vše:-)

      Vymazat
  7. Zdravím, já bych se taky ráda přidala dálkově, mám to do Brna trochu z ruky. Mám doma Delight a ještě musím vymyslet kontrastní k tomu.

    OdpovědětVymazat
  8. Holky, já už se táák těším! Nejen na společný Metalous, ale i na kurzy. Už mám vybrané příze a už jsem nedočkavě i nahodila... ovšem úplně špatně, budu kousek párat :-) .
    Ještě jednou díky za organizaci našich setkání, jsou vždycky tak úžasná! Teď v komentářích čtu, kdo se přidává ještě dálkově a mám velkou radost, že nás bude tolik a po celé ČR. Perfektní! Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z akce Metalouse máme velkou radost, vypadá to na hojnou účast, to je super:-)
      Moc se těšíme a díky za milý komentář:-)

      Vymazat
  9. ...teda, tak do toho bych šla...metalous se mi hrozně líbí...jenže jsem těhule a bohužel ne bez obtíží, tam musím jen ležet...třeba to pochopím podle návodu a případných reportů z akce :-) zdraví Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přejem hodně zdraví a budeme se těšit třeba na nějakou fotku. Katka

      Vymazat
  10. Dobrý večer,
    také se ráda přidám. Můžete mi poradit ohledně kontrastní příze. Miluji modrou a tak nejspíš použiji samovzorovací přízi do modra. Kontrastní příze by mohla být do modra nebo raději jiná barvička, třeba červená. Nějak si nedokážu představit, že samovzorovací příze udělá tak hezké proužky v sekci1. Nerada bych potom párala.
    Dík Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer,
      v sekci 1 se začíná samovzorovací přízí a opravdu to vytváří krásné pruhy, s výběrem barvy kontrastní Vám asi neporadíme, někdo volí barvu z odstínů hlavní barvy, ale může být i hodně kontrastní jiná...přejem příjemné vybírání a štastnou volbu. Kdybyste chtěla poradit s konkrétní přízí z naší nabídky, napište:-) Kateřina

      Vymazat
  11. Naprosto uzasna akce ... bohuzel me tento satek nejak nezaujal, ale az se bude konat pristi akce ( tajne doufam ) se na dalku hrozne rada pridam.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, ráda se k vám přidám, ale bude to "dálkově" :-) Po víkendu si koupím materiál, ze samovzorovací příze jsem ještě nepletla. Tak si užijte společné setkání a budu se těšit na informace z něho a na příspěvky nás "dálkařek". ahoj a hezký víkend. Zuzana

    OdpovědětVymazat